4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > de ce nu porneste motorul nici...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce nu porneste motorul nici la cald nici la rece daca nu folosesc bujiile incandescante ?

am un citroen jumper de 2500 cm 63 kw anul fabricatiei 1999 ,porneste greu si rece si cald ,la pornire se aprinde un indicator cum ca functioneaza bujia incandescenta, daca repet de doua trei ori pina se stinge acel beculet atunci porneste
A intrebat karenka55 (190 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani Pai daca asa ii place, asa faci. Scoate totusi macar una din bujii si inspecteaz-o. Daca oricare din ele este la capatul vietii, pornirea este grea. Odata motorul in functiune, prezinta si alte probleme?
0 voturi
A raspuns DjVip3r (11,920 puncte) acum 10 ani Eu am bujiile pe un buton separat nu pe contact..si eu pornesc tot timpul dupa ce am pus pe bujii cam 5-6-7 secunde si porneste la sfert; altfel invarte o vreme :P

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns cristyyoo (27,820 puncte) acum 10 ani de obicei can face asa e ori din pompa de injectie ori din injectoare ! Avand in vedere ca este model din 99 ai injectoare mecanice si doar un injector cu fir si semnu de bujie se aprinde tot de la electronica pompei sau de la acel injector cu fir!!

Comentarii:

A comentat DjVip3r (11,920 puncte) acum 10 ani Pai daca are pompa mecanica si injectoare la fel ce sa aiba pe partea electrica ? Si eu am mecanica si nu are nici pe naiba, injectoarele iar sunt bune; e chestie de compresie zic eu, pentru ca daca ar fi ori pompa ori injectoarele nu pornea la sfert dupa ce incalzeam bujiile..
A comentat cristyyoo (27,820 puncte) acum 10 ani au un injector cu fir cu un senzor pe el si pompa la fel are si ea o parte electrica!
A comentat DjVip3r (11,920 puncte) acum 10 ani Nu stiu ce sa zic, eu iti spun cu mana pe inima ca la 1.9'le meu non-turbo din '96 nu am parte electrica in injectie, e pompa mecanica si injectoare mecanice care functioneaza cu presiunea pompei..
A comentat cristyyoo (27,820 puncte) acum 10 ani da ai dreptate in 96 erau suta la suta mecanice iar accelaratia era pe cablu la astea mai bin 97-98 incoa au pus astia senzor cu ac pe injector iar pompa accelereaza electronic !
A comentat DjVip3r (11,920 puncte) acum 10 ani Mna, atunci da, se poate sa fie si ceva electric, un actuator ceva.

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns petri75 (26,570 puncte) acum 10 ani salut daca mai conteaza o parere

bujie arsa
releul de comanda al bujiilro defect
sau senzorul de temperatura defect
daca senzorul de temperatuta al motorului este defect atunci releul de comanda al bujiilor crede ca motorul e cald si nu tine suficient de mult tensiunea pe bujii,ceea ce duce la faptul ca motorina nu ia foc prin intermediul bujiei asta ca o pranteza.
cel mai bn ar fi sa verifici intai bujiile
si cea mai grava ar fi pompa de injectie nu mai poate crea presiunea corespunzatoare pe injectoare ca sa pulverizeze motorina si de aceea se aprinde greu