4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > De ce nu porneste termocupla?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce nu porneste termocupla?

Va salut!
De cand a venit vremea frumoasa acul de la temperatura ajunge aproape de rosu dar termocupla nu porneste. Acul de la temperatura creste treptat si ajunge aproape de rosu cand sunt in aglomeratie. De la ce poate sa fie?

Am inteles  ca se poate pune pe direct si s-o verific....cum sa fac asta?
 
Este vorba de un ford mondeo mk1 1.8 16V benzina din '93
A intrebat gbrheaton (6,750 puncte) acum 12 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani Pe direct inseamna sa gasesti firele care merg la ventilator si sa scoti mufa din el,si sa alimentezi ventilatorul cu doua fire trase de la baterie,daca nu crezi ca esti in stare sa faci asta cauta un amic priceput cu firele ca nu e greu.
De ce nu porneste automat?mai mult ca sigur sonda este stricata,de gasit o gasesti pe radiator si are 2 sau 3 fire
–3 voturi
A raspuns Andreas.eas.bmw (860 puncte) acum 12 ani Pe direct inseamna sa scoti termostatul,nu are nici o legatura cu firele.Degeaba pui "ventilatorul" sa mearga non-stop daca apa aia nu ajunge in motor.Termostatul e o piesa care deschide traseul lichidului de racire.Acesta se deschide si lasa ca apa din radiator sa intre in motor la o anumita temperatura,pe direct inseamna ca apa se rechircula continuu,vara nu o sa ai nici o problema,ba chiar motorului o sa-i fie chiar mai bine,insa iarna nu o sa-ti bage caldura si o sa fie mai tot timpul motorul rece,de aia unii au iarna pus carton in fata.Am avut si eu la un fiat punto,l-am pus pe direct pentru ca am schimbat 4 termostate intr-o luna,si iarna i-am pus carton pe jumatate din radiator si merge si acum perfect.Recomandat ar fi sa schimbi termostatul dar decat sa iei ce gasesti mai ieftin,cum am facut eu,mai bine pune-l pe direct..

Comentarii:

A comentat julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani E vorba de termocupla maestre,ventilatorul de pe radiator care porneste cand creste apa peste o anumita temperatura...la rablele astea mai noi termostatele sunt fiabile fata de de dacia 1300 la care trebuie sa-l scoti vara si sa-l montezi inapoi iarna...

Oricum ce i-am spus eu pe direct este doar ca sa verifice ventilatorul nu sa mearga asta...