4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > De ce nu pot depasi 230 km/h??...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce nu pot depasi 230 km/h????

Conduceam (Audi a5 3.0 TDI 2011 240CP) in drum spre Berlin pe autostrada (nu exista limita de viteza), mergeam constant cu cca. 180 km/h, in spatele meu un amic cu un opel insignia care ma tot impingea, am inceput sa accelerez constant pana la viteza de aproximativ 225 km/h, cand efectiv masina dadea in nas. Am redus un pic viteza si am incercat din nou sa trec de aceasta viteza insa simteam ca intrerupe acceleratia dupa care iar accelera pana la 225km/h si iar intrerupea.
Nu inteleg ce s-a intamplat, uitandu-ma pe specificatiile tehnice ale masinii, rezulta ca ar fi trebuit sa mearga pana la 250km/h.
Aveti ideea care ar putea fi cauza? Mentionez ca sunt al doilea proprietar, masina a fost cumparata in decembrie 2010 din Gemrania iar eu am intrat in posesia ei in 2013.
A intrebat jaguarxkr (980 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns ariel (11,300 puncte) acum 10 ani cred ca era ingerul tau pazitor sau limitatorul de viteza.

Comentarii:

A comentat jaguarxkr (980 puncte) acum 10 ani limitator la 225km/h nu prea cred!
Am condus o masina identica si m-m oprit la 260km/h pe ceas, abia atunci mi-a aparut ceva gen full speed don't push!
0 voturi
A raspuns ariel (11,300 puncte) acum 10 ani poate asa a fost comandata se primul proprietar,
cu limitator de viteza.
apesi acceleratia si practic scade in ture,
cind ajunge la la 225km/h.
apoi de la 180 pina la 225 nu ai probleme.
este prima data cind patesti asa ceva sau nu ai avut nevoie de viteza mai mare?

Comentarii:

A comentat jaguarxkr (980 puncte) acum 10 ani este prima data cand am ajuns la acea viteza, masina se duce lansat pana la 225km apoi incepe si da in nas, am fortato dar o simt ca smuceste si nu vrea sa treaca sub nici o forma de acea viteza.
acum daca ar fi limitata nu ar fi problema insa mi-e frica sa nu aiba vreun defect, avand in vedere ca am mai condus o masina identica a unui amic in germania si s-a dua pana la 266km pe ceas.
Eu am luato in decembrie cu cauciucuri de iarna... Nuj daca are asta relevanta.
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
O masina identica se oprea la aceeasi viteza,apoi a primit un kit de la abt(asa spune proprietarul cel putin) si acum se duce pana la peste 250.Modificarea a facut-o din acelasi motiv.
Ideal ar fi sa ii faci log in mers si sa iti dai seama ce se intampla in momentul respectiv,pana atunci depinde de filtre,starea cutiei de viteze si cum 'simte' masina ecu.In practica el decide.
Daca mai tii minte turatia la care erai la 225,atunci incearca sa faci la fel intr.o treapta inferioara sa vezi ce si cum.Daca se limiteaza in acelasi regim de turatie sau daca aveai 225 la turatie maxima,ai 2 posibilitati:Daca e limitare de turatie atunci e ceva ce nu ii convine lui ecu,log in mers.Daca aveai turatia maxima a motorului si nu a ajuns decat la 225,atunci e ceva din transmisie.

Comentarii:

A comentat jaguarxkr (980 puncte) acum 10 ani Sincer nu stiu in ce turatie eram dar ma indoiesc sa fi foat peste 4.000 ture, in alte trepte ma duc cu ea peste 4.000 ture.
Oricum s-a manifestat ciudat smucea apoi iar dadea in nas iar smucea iar murea... in mod cert masina putea mult mai mult dar ceva s-a intamplat. Si nu vad logica sa fie limitata la 225 km/h. Cum pot afla daca masina e limitata?
0 voturi
A raspuns ariel (11,300 puncte) acum 10 ani ATENTIE,limitarea (plafonarea) se poate face si pe viteza si pe RPM.
poate poti trece de 230km/h in utima treapta de viteza cu acceleratie progresiva,fara sa treci de limita impusa de soft daca ai cutie manuala.
sper sa fie informatie de folos.

Comentarii:

A comentat jaguarxkr (980 puncte) acum 10 ani Masina este automata, eram in a 7-ea cand mi-a dat in nas, nu am incercat si in alta treapta sa depasesc acea viteza si nici nu am unde sa mai testez prea curand
0 voturi
A raspuns Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani prietenul meu cel mai bun are un A5 30.tdi cumparat de Nou in 2008-2009 printre primele modele . stok 240cp   manual !! - in afara de revizi nu a facut altceva cu masina aia , nici o modificare adusa .. si pe cuvant va spun k am mers cu 285 km /h cu mine in masina !!!!!! rost de minciuna nu e va spun sincer ca nu ma incalzeste cu nimic ! bafta all

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Mai scade vreo 30 eroarea de kilometraj si ai o sansa sa ajungi la realitate.sunt masini limitate electronic la 250,fara modificari nu poti sa sai peste.
A comentat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani Nu te contrazic se poate .. eu ti-am spus cat ii arata pe bordu digital !!! si acu era la 280 ! se poate sa aiba eroare nu zic nu !!!!!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani La 50km la ora eroarea e cam de 4-5,spun ca am probat bord vs gps de mai multe ori(nu acelasi model de gps).
0 voturi
A raspuns jaguarxkr (980 puncte) acum 10 ani Pana la umra stie cineva care e problema?
Masina in mod cert poate trece lejer de 230km, se poate sa fie limitata avand in vedere ca a fost vanduta de noua in decembrie cu cauciucuri de iarna?