4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Din ce cauza arunca ulei pe te...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Din ce cauza arunca ulei pe teava de esapament?

Este vorba de o Astra G 1.6 16v 101hp care a inceput sa dee uleiul afara... Cand sta la relanti apare un fum albicios iar cand este acelerata arunca ulei pe toba afara. Dispare si putin antigel dar ciudat este ca sistemul nu e presurizat decat foarte putin... Furtunul care duce la termostat se "strange" ca la vacum gen... Din cauza asta tin sa cred ca e garnitura de chiuloasa, dar mai pot fi segmentii sau ghidajele... Aveti idee exact care poate fi cauza? Multumesc!
A intrebat 240sx (190 puncte) acum 6 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns autodre (13,570 puncte) acum 6 ani Poate fi garnitura de chiuloasă. Sfatul meu este să acordați atenție și segmenților și ghidajelor de supape, dacă deschideți motorul, deoarece acest tip este un consumator de ulei cu renume, după ce se uzează.
Atenție la cilindri să nu prezinte ovalitate, iar pistoanele să nu aibă joc în cilindru, în afara limitelor. Altfel o să puneți segmenți degeaba

Comentarii:

A comentat 240sx (190 puncte) acum 6 ani Multumesc de raspuns, o sa ma apuc de desfacut sa vad de unde e problema... Inca un lucru relativ nou... Am curatat bujiile apoi dupe ce.le-am  pus inapoi masina statea turata in 1500.. Am cumparat un set nou de bujii, masina a revenit in parametrii dar dupa 200km problema a revenit din senin. Am observat cand am dat bujiile jos ca toate pistoanele au depuneri mari, in special.numarul 4 care era plin de ulei. Posibil din cauza uleiului care se afla.in camera de ardere sa afecteze bujiile?
A comentat autodre (13,570 puncte) acum 6 ani Cu siguranță, cauza depunerii este consumul de ulei

Alte raspunsuri: (1)

+1 vot
A raspuns nickbudui (42,360 puncte) acum 6 ani Poate fi garnitura de chiuloasa sigur iar dupa aceea trebuie verificata chiuloasa-semeringuri -supape etc,verifica presiunea la cilindri ca sa ai o idee mai exacta...

Comentarii:

A comentat 240sx (190 puncte) acum 6 ani Multumesc de raspuns. Semeringuri le voi schimba oricum ca dau jos supapele.pentru a verifica jocul. Toate cele 4 pistoane au depuneri mari in special.nr 4 care e plin de ulei.. problema cred ca e de acolo.