4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Este posibil sa fie garnitura ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Este posibil sa fie garnitura de chiuloasa dusa la un e36 fara ca sa intre apa in baie?

Pompa apa functioneaza perfect, radiatorul nou, in 10-15 km fierbe apa foarte rau si banuiesc ca este garnitura cu toate ca nu intra nici pic de apa in baie.
A intrebat AIJ (750 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 10 ani salut , daca nu ai spuma maronie pa capacul de la ULEI ...nu ai spuma maronie pe capacul de la vas expansiune ....nu ai ulei in vas sau apa in motor .....nu este garnitura !

VERIFICA la rece cand pornesti motorul DACA iti pierde apa pe la vasul de expansiune pe sub acesta (pe fundul lui sunt 2 garnituri) .

Verifica daca atunci cu motorul pornit ai presiune si pe RETUR ..furtunul care revine in radiator ...si daca este cald

Verifica la RECE daca se invarte paleta greut la mana ...daca invarti de ea si face rotatii multe este VASCUL.....mort ...

tot o data poate sa fie si termostatul blocat ......poate sa fie capacul termostat fisurat ...

si nu inainte de toate fai o AERISIRE de la 0 !!!

Comentarii:

A comentat AIJ (750 puncte) acum 10 ani Nu am spuma, nu pierd apa, presiune am, si la paleta daca te referi la elicie cu motorul oprit se invarte doar ia fara curea, termostatul este scos, aerisire facuta bine. Nu stiu ce poate sa aiba garnitura am inteles ca poate sa fie dusa si fara sa intre apa in baie.
+3 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani Vezi sa nu fi bagat lichid peste nivelul maxim in vasul de expansiune. Nivel ridicat + supapa din capac defecta (deci nu mai deschide la presiune care trebuie) => supraincalzire. Totusi, in ce regim faci acei 15 km? Ca nu-i tot aia in oras bara-la-bara sau la 100 kmh pe sosea libera.

Comentarii:

A comentat AIJ (750 puncte) acum 10 ani 15 km in afara orasului mers sportiv da nu mi-a facut asa pana acum ceva timp cand mi-a sarit furtunul de apa si cred ca atunci a prins bula de aier si sa dus chiuloasa
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani Cand este rece, desfa capacul de la vas si porneste-l. In cateva minute de relanti ar trebui sa scoata tot aerul din sistem.
A comentat AIJ (750 puncte) acum 10 ani am facut si asta dar tot asa face ....
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani Termocupla porneste ventilatorul? Verifica sa nu fie pale lipsa si in acelasi timp daca ventilatorul se misca liber.
A comentat bmwull (8,530 puncte) acum 10 ani aerisirea ii baiu ca sio am patit
A comentat AIJ (750 puncte) acum 10 ani si cum ai aerisito cand ai patit? adica din ce locuri?
A comentat bmwull (8,530 puncte) acum 10 ani si eu am patit ca si tine mi sa blocat termostatul pe inchis si mia puscat furtunu ala gros ,si mia fiert apa si nu am vazut ,,iam schimbat furtunu ala gros, miam luat antigel si miam completat,vezi ca acolo langa radiator ai un dop negru o desfaci pornesti motoru si ii bagi apa sau antigel si pe supapa ai iesa aeru din instalatie si cand vezi ca apa ii la nivel in radiator si pe gaura de la supapa iese apa ii pui dopu si ii pui si capacu la radiator si vezi daca mai face asa,eu asa am facut si a mers, si  la mine ferbea dupa 5 min ce porneam motoru vezi ca trebe sa intre in jur de 5 sau 6 litri nu mai stiu la mine la 18i sal
A comentat AIJ (750 puncte) acum 10 ani pai da dar eu am scos termostatul ca la ala ma asteptam si eu sa fie blocat si am aerisito bne dar tot fierbe....
A comentat bmwull (8,530 puncte) acum 10 ani la mine am mers cu becu aprins la apa asa ferbinte era si nu a avut nika   ai pus termostatul bine??? si ai aerisito cum tam zis?
A comentat bmwull (8,530 puncte) acum 10 ani pui apa si lasi sa curga pin supapa pana apa ii fierbinte vezi tot asa face
A comentat AIJ (750 puncte) acum 10 ani termostatul nu mai il am si da am aerisito. dar decat surubul acela negru il are sau mai are ceva?
A comentat bmwull (8,530 puncte) acum 10 ani nu numa ala il are ala ii aerisirea  eu numa ala il am
A comentat AIJ (750 puncte) acum 10 ani lasa si mie id-ul tau daca vrei
A comentat bmwull (8,530 puncte) acum 10 ani alex_bigman2001
A comentat bmwull (8,530 puncte) acum 10 ani lasal si tu sa vb
A comentat AIJ (750 puncte) acum 10 ani turcu.florin94
0 voturi
A raspuns alexika (3,670 puncte) acum 10 ani eu am e36 318 ti si imi fierbea apa in 1-2km...i-am facut aerisirea si nu mai am nicio treaba...aerisirea am facut-o desfacand surubul ala negru de langa vasul de expansiune
0 voturi
A raspuns rrm012001 (1,230 puncte) acum 10 ani termostat sau vasc defecte. nu este obligatoriu sa intre apa in ulei cand este garnitura impuscata.daca elimini astea 2 cauze inseamna ca chiar ai garnitura de chiulasa impuscata.