4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > HELP!!!!!Pe unde curge si de c...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

HELP!!!!!Pe unde curge si de ce?

Salut!acu 350km in urma(o saptamana)am schimbat uleiul(5w30)+4 filtre la e46 320d.

Azi dupa ce am scos masina din garaj am obs o pata de ulei(cat o palma in dreptul motorului).

PANA LA SCHIMBUL ASTA MASINA NU A PIERDUT UN GRAM DE ULEI!

La schimbul asta mecanicul a desfacut busonul de la baie pt scoaterea uleiului vechi/la celelalte schimburi il scotea mecanicul cu pompa de extractie prin filtru si joja de ulei!

va rog sa ma ajutati!

va multumesc si sarbatori fericite!
A intrebat bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns stuparu_mihairadu (3,140 puncte) acum 11 ani posibil sa nu fi strans busonul cat trebuia??? da-i o cheie si mai strange-l
+3 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani

editat de Bogdan_03 acum 11 ani

Instalare defectuoasa a busonului. Fie trebuie strans cum zice colegul, fie ai dat peste un mester mare, care nu a pus cum trebuie "etansarea".
+2 voturi
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani normal cand pune acel buson se da si el cu o pasta de etansare inainte de al baga pe filet ... :)
+3 voturi
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani eu stiam ca la busonul de la baie ai o saiba din alama sau nu mai stiu din ce era, si aia se schimba la fiecare schimb de ulei(cel putin la masinile mai vechi, nu stiu daca si a ta are asa ceva) si daca s-a deformat nu-ti mai etanseaza bine, eu la mazda mea am schimbat-o de fiecare data
+1 vot
A raspuns bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani sal!va multumesc de raspunsuri!lfiltrul de ulei vine cu o garnitura si cu saiba aia care a schimbat-o mecanicul!
banuiesc ca nu a strans bine!merg la o verificare si revin cu diagnoza!

un craciun fericit tuturor si fara peripetii!
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Masina trebuie ridicata pe elevator si urmarit pe unde pierde.
La motorul asta este foarte pretentios filtrul de ulei,daca il strangi la cheie sau dupa ureche si nu cat trebuie,pierde ulei pe la o-ring.
Deci,busonul de la baie,inclusiv la masina ta are o siguranta(ca o saiba din material mai moale,care la prima utilizare ia forma conica).Daca mecanicul a pus-o pe aceeasi si a pus-o invers,atunci e normal sa piarda.
P.s:Ori filtrul ori busonul nu sunt stranse bine,trebuie sa fii prea 'talentat' sa strangi un surub asa de gros in pozitie gresita,filetul de la baia de ulei nu este din carton sa se modeleze cum vrei.
Succes.

Comentarii:

A comentat bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani ms frumos de raspuns!dak a gresit mecanicul dau cu el de pamant!!!sarbatori fericite
0 voturi
A raspuns matzawv (2,500 puncte) acum 11 ani am patit si  eu asa ca tine am dat peste un mecanic cu muschi si mi-a strans busonu de mi-a ras filetul apoi baia data jos dat alt filet facut alt buson==150lei pt un prost