4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > imi curge antigel pe la furtun...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Imi curge antigel pe la furtunu care intra in pompa de apa?

imi curge antigel pe la furtunu care intra in pompa de apa la un ford mondeo mk1 din 1995 motor 1.6 16v  va rog sa ma ajutati urgen nustiu ce sa i mai fac iam scos furtunu iam dat cu  silicon iam schimbat colieru tot degeaba curge in continu stie cineva de la ce poate fi?urgent va rog sa ma ajutati astept raspunsuri!!!!
A intrebat mete (580 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Pai sa vedem,curge apa de la un furtun care e prins cu un colier fie pe metal,fie pe plastic.
DEci,daca nu curge din furtun(furtun crapat) ori nu e prins bine,ori e prins peste mizerie calcar etc,ori e fisurat chiar unde e prins ori ai un simering la pompa de apa care curge.
Pana nu pui masina pe elevator sau pe santz ca sa dai un ochi sub ea,accelerezi si vezi pe unde iese,din spatele tastelor ce sa iti spunem?
Sunt simptome clasice pentru defecte clasice,curge apa din furtun-lipesti/schimbi/izolezi.Ca sfat,nu te chinui sa izolezi sau lipesti,e frectie la picior de lemn.Daca nu ai cum pe moment si e crapat,tai 3 cm din furtun(masura aleatorie),cureti unde vine si il montezi corect.
0 voturi
A raspuns mete (580 puncte) acum 10 ani am scos furtunul de acolo lam curatat iam dat cu silicon inainte sa il bag la loc iam schimbat colierul si tot la fel face eu cred zic sa nu fie din cauza la garnitura de chiuloasa sa faca presiune prea mare  si apropo  inainta se curga am schimbat termostatul dupa ce lam schimbat la vro 100 de km a inceput sa curga are vro legatura cu el?

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Posibil blocat pe inchis.Pana la garnitura(desfa capacul la vasul expansiune,daca arunca afara cu motor rece e de la ea),nu stiu de unde ai invatat sa dai cu silicon,nu izoleaza la presiune si nici nu se prinde pe furtun,este o pasta rosie care se pune.
Trebuie inspectat vizual pe unde curge,cat curge,din spatele tastelor e greu sa iti dam o locatie exacta.Desfa iar,curata furtunul de silicon,pune un colier acolo unde trebuie.Daca tot desfaci,verifica si evetualele crapaturi pe furtun.
0 voturi
A raspuns mete (580 puncte) acum 10 ani pai termostatul abia l-am schimbat  eu cred ca s-a dus pompa de apa  si furtunul nu e crapat m-am uitat la el
0 voturi
A raspuns mete (580 puncte) acum 10 ani cu cei pot da la pompa de apa sa etanseze mai bn pe blocul motor imi curge antigel?
0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani La pompa de apa ii dai alta.
Daca este veche si necesita demontare pentru etansare , mai bine se schimba cu una noua.
0 voturi
A raspuns mete (580 puncte) acum 10 ani ca schimb pompa de apa necesita neaparat si distributia?
0 voturi
A raspuns mete (580 puncte) acum 10 ani daca schimb pompa de apa necesita neaparta si schimbarea distributiei sau pot sa o mai folosesc pe cea de pe masina?
0 voturi
A raspuns mete (580 puncte) acum 10 ani stie cineva unde pot  face o constatare in bucuresti  ieftina sa imi spuna sigur daca e de la pompa de apa sa nu fie de la alceva va multumesc astept raspunsuri urgent!!!!