4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Intreruperi Y17DT???

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Intreruperi Y17DT???

Am mai pus doua intrebari referitoare la problema mea ..dar azi s-a intamplat ceva ciudat...

Prima data am patit treaba cu intreruperile la cald,la orice turatie acum 1 saptamana...Eroarea citita cu metoda pedalelor era 0370 - EDU,repet,martor stins. Sambata am fost sa pun masina pe tester sa fiu sigur ca e EDU si sa il repar ....Cand am pus masina,surpriza - Nicio eroare ! Cu  toate ca se intrerupea rau in drum spre service si cu 1 zi inainte incercasem metoda pedalelor si era aceiasi eroare 0370! Am scos mufa de la tester si am incercat iarasi cu pedalele de data aceasta nicio eroare - borna nu a fost luata de pe masina ! M-am gandit ca a sters-o testerul! Asa ca am plecat cu masina sa dau o tura , intreruperile inca se intamplau ! Dar nu aveam nicio eroare nici pe tester nici cu pedalele ,nimic!

Am lasat-o asa! Azi cand mergeam spre casa  surpriza! Martorul check engine aprins!Am plecat imediat la service! Am ajuns in curte,am vb cu baietii si cat timp a trebuit sa astept am oprit motorul ! Cand l-am pornit iara martorul se stinsese si pe tester iarasi nicio eroare! M-am plimbat ca prostul 20 minute in speranta ca se aprinde iar....Si mai turat si mai incet si la relatiu...Nimic! Ma dispera ca nu stiu ce are si imi e frica sa nu ma lase in drum pe cine stie unde!

Mecanicul a zis ca daca nu e nimic eroare ar mai fii solutia sa desfaca toata admisa si sa curete nu stiu ce clapete pe acolo ,mi-a explicat dar nu am fost atent!

Parca nu as vrea sa umblu pe acolo asa,pe ghicite! Nu stiu de la cine sa incerc un EDU! Ce sa fac?

Multumesc!
legata de un raspuns la: Intreruperi la cald ,de ce?
A intrebat Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Codul de eroare returnat reprezinta o problema de desincronizare a injectiei,poate fi de la sensor(volanta,ax came) care trimite informatii gresite,dar de obicei cand apar este returnata o alta eroare,cea specifica senzorului.
Asadar,e inceput de sfarsit pentru calculatorul de injectie.Asa incepe,uneori face,alteori nu,pana cand,intr-u sfarsit te la lasa in drum.Poti incerca treaba cu lipiturile la rece,posibil sa se rezolve.
Intreruperile sunt cauzate de nesincronizarea injectiei cu fazele de distributie sau injectia data peste cap.
La diesel nu ai ce clapeta sa cureti,sau ai inteles gresit ce a zis mecanicul.

Comentarii:

A comentat Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani A zis ca sub egr sunt 2 ceva...clapete parca sau nu stiu exact..care se misca...Ma rog....Pai si ce ma sfatuiesti sa fac?Nu am deunde s aincerc cu altul
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
In locul tau as face intai un log in mers ca sa imi dau seama mai bine ce nu ii convine masinii cand intrerupe si de ce intrerupe.
Daca nu ai unde sa faci log-ul si mers sau te costa prea mult,documenteaza-te putin cu acele lipituri la rece,mai mult de 50 de ron nu ar trebui sa te coste la un mecanic.Simptomele masinii sunt clasice pentru problema mentionata mai sus.
+1 vot
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani 0370. am citit pe forum, zicea un tip ca 99% din cazuri e calculatorul pompa injectie. am avut si eu aceasta eroare care a disparuti singura. Calculatorul la mine cand a picat nu ma prevenit, adica sa oprit masina in timpum mersului fara sa se aprinda vreun bec in prealabil . a binecunoscuta aceasta problema la modelul 1.7ydt. vezi ca in fiecare joi la Polivalenta e intrunire club opel, duta si poate gasesti pe cineva care sa iti dea un sfat sa sa iti imprumute un calculator. era cineva care le si repara destul de ieftin, mult sun pretul pietei.

Cel mai bun raspuns:

0 voturi
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani Am rezolvat problema,era vorba de EDU sau calculatorul de injectie...L-am reparat si acum merge super...


P.S. Nu mi-am dat cel mai bun raspuns pentru puncte,nici nu stiu daca se dau,mi-am dat pentru ca cei care au probleme din astea sa gaseasca solutia mai usor !

Intrebari asemanatoare