4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > La cati Nm se strange chiuloas...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

La cati Nm se strange chiuloasa?

Maine imi ajunge garnitura de chiuloasa asa ca trebuie sa o montez.

La ce forta trebuie sa o strang?

Am cheie dinamometrica reglabila.
A intrebat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

–12 voturi
A raspuns wolswagen (4,580 puncte) acum 11 ani o strangi in asa fel incat crezi u ca nu se desface

Comentarii:

A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani tipic romanesc
A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 11 ani =))))))))) normal...Alex ti-ai luat cheie dinamometrica degeaba:))).Acum sa fiu serios,habar nu am, nu stiu,vezi si tu pe net,pe un manual al masinii desi nu vad sa scrie acolo.
A comentat Sevastian_Vr6 (3,540 puncte) acum 11 ani Da-ti cu cheia in cap pana cand crezi tu ca iti revii... Frate, s-au inventat chei dinamometrice si omul a specifiat ca are asa ceva (apropo, nu cred ca exista cheie dinamometrica neregrabila). Apropo, vezi ca se scrie VOLKSWAGEN, nu WOLSWAGEN.

Mai bine sa ii dea 2/3 puncte de sudura si asa nu se mai desface...
+1 vot
A raspuns Sevastian_Vr6 (3,540 puncte) acum 11 ani Pai pretene... (pretene ca asa am vrut), daca nu ne spui la ce masina trebuie sa o strangi nu are nimeni cum sa iti spuna, mai fa rost si de un goniometru pt cheie ca s-ar putea sa trebuiasca sa strangi si la anumite grade si in afara fortei mai trebuie sa stii si ordinea suruburilor care trebuiesc stranse. Descarca-ti autodata si ai sa vezi acolo.

Te apuci de demontat chiuloase cand nici macar nu ai idee cum e strage...

Doamne... mare ti-e gradina...

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani "Masina" e Aixamul meu :D.Ordinea o stiu,pornesc din centru si dupa in cruce spre margini.

Te rog frumos...nu ma lua cu "Doamne... mare ti-e gradina...",ca nu te face mai "smecher" pe 4TuningHelp.Doar am postat o intrebare,nu am dat cu paru'...
–4 voturi
A raspuns wolswagen (4,580 puncte) acum 11 ani Pretenas stiu si eu cum se scrie ca doar am VW-golf dar numele era deja folosit =))
0 voturi
A raspuns dukuxxlRAD (8,800 puncte) acum 11 ani Ai grija la cheie ca aproape toate cheile dinamometrice gresesc si din cate stiu eu cam pe la 110 se strage.Nu-mi sariti in cap daca gresesc :)
–1 vot
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Am vrut sa strang cu 5 kg forta si am rupt un prezon :)).Am luat un clicket normal si am strans la mana.

Comentarii:

A comentat Sevastian_Vr6 (3,540 puncte) acum 11 ani Vezi ca trebuie sa scoti prezonul daca nu ai facut-o. 5kg e putin, prezoanele le-ai cumparat noi?
Tu esti ala care si-a prezentat masina aici pe site?
Vezi ca daca ai cheie de kkt cand o reglezi la 5kg e posibil sa strangi cu mult mai mult, am avut eu problema asta cu o cheie cumparata din targ. Bafta.
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani L-am scos,am luat altul.
Prezoanele erau ale ei originale.
Cheia e proasta,dar mai prost am fost eu,ca simteam cum se duce aiurea si eu tot am strans...pana a facut poc.
A comentat Sevastian_Vr6 (3,540 puncte) acum 11 ani Cand faci chiuloasa trebuie sa schimbi si prezoanele.
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Stiu.Dar nu am gasit decat la dezmembrari...si poate luam mai proaste ca ale mele.
+2 voturi
A raspuns daviangiurca (13,880 puncte) acum 11 ani daca imi spui marca modelul anul de fabricatie + motorizare pot sa.ti dau cupluri exacte de strangere ... ca o paranteza inainte sa pui chiulasa sa te apuci de strangere verifica toate gaurile sa fie curate fara apa sau ulei (altfel la strangere vei fisura blocul motor) apoi pune ulei pe fiecare filet al surubului si sub fiecare saiba care vine la capatul lui astfel vei obtine o strangere lina si fara socuri (nu strange din socuri risti sa rupi prezoanele ) foloseste o cheie dinamometrica de calitate cu certificat de calibrare ....strangerea se face din mijloc spre exterior in sens radial ( am atasat o poza ) BAFTA

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat endyno5 (120 puncte) acum 8 ani Buna, ma poti ajuta si pe mine? Am un golf 4, 1.6 16v, din 2001 poti sa imi spui la cat sa insurubez garnitura de chiuloasa?
A comentat ovyoescu (100 puncte) acum 6 ani Kia Sorento 2003 140 CV 16 valvole 103kw motore 2500 ma interessata dava stii exact Cota de straniere a chiuloasei
0 voturi
A raspuns logo (140 puncte) acum 10 ani Salut,am si eu un golf 5 1.9 tdi,77 de kw din 2004,cod motor BKC...daca poti sa imi spui la cati nm sa strang chiuloasa?ms
0 voturi
A raspuns diatintolivia (140 puncte) acum 7 ani

editat de diatintolivia acum 7 ani

Suruburile la chiuloasa se strang cu cheia dinamometrica si raportorul (cias ce arata unghiul in grade) astfel.....                                                      garniturile metalice la 20Nm si 120 grade   ,nemetalice 20Nm si 100 grade.La M12