4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Merge fara sonda lambda?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Merge fara sonda lambda?

Este vorba despre un golf 3 motor 1.8 ,de la un timp consuma cam mult , daca merg cu mufa  de la sonda scoasa afecteaza cu ceva? Multumesc!
A intrebat dexter_93 (2,340 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Salut!
"Daca tai firul de la sonda lamba(sau daca mergi cu ea scoasa), ECU nu va stii cata benzina nearsa se afla in gazele de evacure, si nu va stii ce amestec sa faca...iti va functiona mai prost".
Asta am gasit pe internet. E doar o opinie cladita pe baza mai multor discutii de pe diverse forum-uri legate tot despre aceasta tema. Sper ca te-a ajutat cu ceva.
O zi buna!
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Sonda lambda masoare gazele nearse din evacuare,deci in lipsa ei ecu va trece pe o harta de avarie,care e gandita pentru functionare in orice regim de turatie si putere,fara calculul micsorarii consumului.
Consumul iti va creste foarte mult,masina nu va mai merge bine.
Tocmai de aia iti consuma mult,problema fiind sonda.
Daca nu vrei sa o inlocuiesti,sunt de cumparat un fel de piese care se ataseaza in locul sondei si trimit informatii la ecu,ideal este sa o schimbi.
De afectat afecteaza buzunarul si mersul motorului,motorul in sine mai putin.

Comentarii:

A comentat dexter_93 (2,340 puncte) acum 11 ani consumul chiar a scazut de cand merg fara mufa conectata la sonda
+1 vot
A raspuns Madalyn6 (6,930 puncte) acum 11 ani Daca sonda nu mai functioneaza motorul nu o sa-ti mai traga bine deloc.Am un prieten care avea sonda defecta si tragea de masina ziceai ca merge cu 2 pistoane acum dupa ce a schimbat sonda masina merge ca nou.Deci te sfatuiesc sa legi sonda pt o functionarea motorului in parametrii sai
+1 vot
A raspuns bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani o sa iti mearga prost motorul si o sa iti consume mai mult mai bn o inlocuiesti...
+2 voturi
A raspuns puiudiaconu (5,060 puncte) acum 11 ani salut!!am un vw golf 4 1,4 din 2002 si mi-au picat ambele sonde. problema e ca iti consuma putin mai mult si vei simti o lipsa de putere plus ca motorul o sa iti mearga putin neregulat. asa imi merge mie nu spun din auzite de la unii sau de la altii. iar daca vei merge foarte mult fara sa schimbi sonda adica zeci de mii de km o sa ai depuneri de calamina.  cel mai bine schimb-o si vei sta linistit. daca ma contrazice cineva sa vina sa vada cum imi merge masina. stima!!