4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Motor Dacia Logan 1.5 dci??

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Motor Dacia Logan 1.5 dci??

Salutare!

Am un unchi care detine o Dacia Logan din 2005 varianta full,motor 1.5 dci..problema acestei masini este urmatoarea: La masina sau schimbat toate 4 injectoare+motoru segmentat acu ceva timp... cand s-a întâmplat aceeasta operatiune mecanicul l-a sfătuit sa schimbe si cuzinetii dar acesta nu a avut bani si a ramas asa..de ceva timp masina are turbina anulata si EGR-ul acela anulat..doar ca acum in motor se aude o bataie,un tacanit, ceva ciudat oricum si dupa 2500-3000 rpm da' cu fum negru..ea porneste bine si la cald si la rece..motoru merge,trage bn (asa in limita lui)..stiti de la ce ar putea aceea bataie-tacanit!? dauneaza foarte mult dak mergi o perioada cu turbina anulata? ce cauze, probleme ar putea exista si exista in continuare!? Va intreb aceste lucruri pt ca vreau sa o achizitionez eu deoarece mi-o lasa la un pret foarte mic si sa stiu daca se merita sau nu sa o fac desi trebuie cam o luna sa ma deplasez cu ea asa..Un Sfat Va Rog :)

Multumesc Anticipat!

A intrebat ImPaCt318 (2,160 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani Poate fi de la tachetii , daca turbina e anulata nu mai are viata in ia cum spui tu ca trage !
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
On-line sunt foarte greu de ghicit zgomotele din motor si natura lor,chiar cu o descriere cat mai exacta.
Turbina depinde in ce sens a fost 'anulata',daca nu se invarte se depune funingine pe ea si apar altele(reconditionat,alta eventual),important este si de ce a fost anulata.Mai poate dauna catalizatorului si anume,cu turbina scoasa din circuit,depinde cum o recunoaste calculatorul,motorina nu mai ajunge cat si cum trebuie(de aici si fumul la accelerare,pare fum de motorina nearsa).
Bataia-poate fi din cauza strangerilor gresite(old.-school,la mana) sau chiar din cauza cuzinetilor(au o valoare minima).
DAca e tacanit,atunci poate fi de la tacheti sau ulei necorespunzator.
0 voturi
A raspuns ImPaCt318 (2,160 puncte) acum 10 ani Da,nu are viata care o are cu turbina logic,dar ma refer ca merge na'.. nu te rogi de ea pâr-pâr..
0 voturi
A raspuns ImPaCt318 (2,160 puncte) acum 10 ani #stefan.angelo

Am inteles..stiu ca cel mai bine ar fi sa o duc la un mecanic..dar pana acolo vroiam sa aflu asa ceva posibilitati cat de cat sa stiu la ce sa ma astept daca mecanicul respectiv imi zice una din problemele care voi mi le-ati spus aici...dar o concluzie!?ce sa fac! cu banii care Ii dau lui pe ea,singura masina spre care ma pot orienta ar fi sa zic o corsa b de prin 90'si ceva..deci!?

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Lasand deoparte faportul de familie,eu nu as cumpara o masina cu probleme(care pot costa mult sau putin,doar reconditionarea turbinei si egr(preferabil nou) costa destul.Problemele de la fum pot duce la catalizator infundat si alte istorii.Marea problema e bataia din motor,neindentificata pana acum(ca sa schimbii cuzinetii sunt deja sume destul de maricele(plus manopera,plus ca nu stii peste ce mecanic dai).Daca sunt tachetii e destul de platit manopera.Astea sunt motivele pentru care nu as alege o masina cu destule probleme,daca ai fi cumparat-o deja si ar fi aparut dupa..asta e.
Poti sa ii faci o verificare la un mecanic,macar stii la ce sa te astepti.
Ps:Segmentarea,pare extrem de tanara masina pentru asa ceva,cum de a facut-o?PE tema a psu mecanicul sau ce probleme avea inainte?Turbina cum e scoasa din circuit?Electric si de la vacuum sau cum?Nu ai nici un martor aprins in bord?
0 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani Mai exact ce banii ii dai pe ia , mai cauta si alte masini ca gasesti ,corsa b cum ai zis tu ,polo ,golf 3 ,si lista continua
0 voturi
A raspuns ImPaCt318 (2,160 puncte) acum 10 ani 800 de euro mi-a cerut pe ea..masina sta de ceva timp pe dreapta pt ca nu o foloseste prea des. chiar si cu atatea probleme ma gandesc sa o iau deoarece e anul care isi spune cuvantul decat cele enumerate mai sus,+dotarile(ac,geamuri,oglinzi electrice,abs,servo.. iar ea ca masina arata bine nu,troncane,fara rugina,interior fara zgarieturi,pete si etc.acum nu stiu..nu vreau nici sa dau banii si sa imi para rau.
+1 vot
A raspuns mihainstef (21,110 puncte) acum 10 ani O masina atat de prost intretinuta si reparata nu mai merita decat remat. Mai bine iti iei o masina mai veche dar cat de cat ingrijita decat asta de care si-au batut joc.
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Mai bine o duci la reprezentanta sa o puna pe tester
+1 vot
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 10 ani poti lua un motor din dezmembrari si o faci. motorul de pe masina e fier vechi. fara turbo si fara egr e doar un sdi care probabil are 40 de cai.