4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > pierdere putere motor audi ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Pierdere putere motor audi ?

saluut , de 2 zile am luat un audi a6 2.5 tdi v6 quattro din 2001 150 cp cod motor AFB , multitronic , masina la inceput se tura si in sarcina si in N la fel , adica la maxim 4800 RPM DOAR ca pe N se tura foarte usor , adica..  normal , iar in sarcina abea abea prinde viteza..  , se tureaza la maxim pana pe rosu daca ii dadeam numai in podea dar nu avea vlaga in ea , azi dimineata , a inceput sa nu se mai tureze mai mult de 1800-2000 RPM in sarcina , pe liber se tureaza normal la fel ca inainte.. dar in sarcina nu merge mai mult de 2000 RPM si pana acolo foarte greu , viteza urca pe bord.. incet dar urca , vitezele se schimba.. ajung si la 70 la ora.. 80 la ora cam asa :-? dar numai la 1800-2000 schimba.. si fara putere , masina NU scoate fum nici negru nici albastru.. , ma gandesc ca negru ar fi trebuit sa scoata putin , i`am schimbat astazi filtru de motorina tot nu vrea.. am dat putin avans din pompa tot nu vrea..  , sa fie sarit un dinte la distributie? , debitmetrul este Pierburg de Mercedes , dar e acelasi cod ca pe Bosh OEM , nu cred sa fie asta problema pentru ca l`am pus la un prieten pe un a4 de 2.5 si merge OK cu el , furtunasele de vacum le`am verificat si par in regula.. capsula aia.. de vacum aia mare dupa turbo este NOUA are sigiliu tot.. , nu mi`a mancat deloc ulei.. , oare ce sa fie? a mai intalnit cineva ?
A intrebat catalynnn (2,050 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani tu ai o problema cu cutia automata, daca masina nu tremura sau nu face alte zgomote ciudate.
S-ar mai putea la fel de bine sa fie egr infundat sau un turbo in limp mode.
O diagnoza te-ar ajuta foarte mult.
0 voturi
A raspuns catalynnn (2,050 puncte) acum 10 ani turbina iese din limp mode? daca era in limp mode nu se tura nici pe loc nu? , daca curat EGR`ul si tot nu fuge inseamna ca este cutia de vina?
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Pai din cate pare e limp-mode la cutie,asa cum a zis colegul de mai sus.O data intrata in limp-mode,iese doar daca stergi erorile(ceea ce cred ca au facut inainte ca sa o cumperi tu) sau bineinteles daca rezolvi problema.
Pentru cutie,cea mai simpla cale e diagnoza,pot fi multe.
Ai mai putea sa incerci,desi nu iti poate garanta nimeni,sa schimbi uleiul si filtrul,posibil doar filtru infundat.