4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Pot monta eu senzorul???

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Pot monta eu senzorul???

Acum 2 zile am avut o problema cu un senzor al masinii,mai exact senzorul de presiune al fitrului de particule..am facut diagnoza si am cumparat unul nou....AM NEVOIE URGENTA DE MASINA SI VA INTREB DOAR PE CEI CARE STITI DACA AS PUTEA SCHIMBA EU SENZORUL DEOARECE LA SERVICE NUMAI PESTE 2 ZILE MA POT PROGRAMA???stiu mecanica cat de cat dar nu as vrea s am probleme cu calculatorul sau altceva apoi..

Imagini atasate

A intrebat pauloi (8,310 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
De montat mecanic il montezi sigur.Ce masina/an model?TE intreb deoarece la majoritatea masinilor se imperecheaza cu ecu senzorii noi sau schimbati,altfel el functioneaza cu ei cuplati dar nu ia in calcul semnalul lor.

Comentarii:

A comentat pauloi (8,310 puncte) acum 11 ani seat leon 1,9 tdi 2008 pompe duse
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Incearca sa il schimbi fizic,verifica mufa de la cablu sa nu fie oxidata si e posibil sa mearga.Daca ramane eroare stocata,atunci va trebui sa mergi la tester sa stearga eroare si sa imperecheze piesa cu masina.Precis 100% nu pot sa iti spun daca va ramane eroare sau nu,nu am de unde sa stiu cum e facut ecu la masina ta.
Deasemeni,dupa cateva porniri(la pornire ecu face un test al tuturor senzorilor) sa se rezolve de la sine.
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani nu e indicat ca atunci cand se umbla la vreun senzor sa scoata borna minus de la baterie?
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani pt orice operatie electrica se recomanda asta.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @robert323:Eu fac asta doar pentru sistemele de siguranta,centuri si airbag.
De ce procedez asa?Din simplul motiv ca senzorii de pe motor nu sunt alimentati cand nu este cheia in contact,deci daca eu il decuplez si pun un altul singura problema ramane compatibilitatea si recunoasterea lui.
Depinde de sistem cu borna de la baterie,sunt sisteme alimentate direct si tot timpul(airbaguri,modul alarma,inchidere centralizata) si sunt altele care nu sunt alimentate decat in cazul in care contactul e pus.Decat sa ametesc ecu si alte computere cu bagat curent-scos curent,prefer sa o las asa cum e.Daca e de schimbat un bec,nu desfaci acum bateria.
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani aha, ok, ms ca m-ai lamurit, stiam eu ceva dar nu eram sigur
–2 voturi
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani Chestia cu imperecheatul e tare. Si eu am patit-o, am schimbat un claxon si nu l-am dus sa-l imperecheze cu ECU, s-a imperecheat singur cu imobilizatorul, a iesit un mutant si acum suna ca o trompeta :)
Da, codul de eroare e bine sa-l stergi, daca ai chef sau daca vinzi masina, in rest nicio problema. ECU stie doua soiuri coduri de eroare. Curent si istoric. Pe al doilea il baga la cap sa stii ca a existat, dar pe el il intereseaza primul. Ambele tipuri se pot sterge.
Exista un singur tip de interventie care trebuie obligatoriu inregistrata de mecanic la service, schimbarea lamelelor de cauciuc de la stergatoare. Daca nu le imperechezi cu ECU zgarie parbrizul.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Destul de interesanta ironia,dar masinile din grupul fiat(de fapt e ceva general care se cere la fiecare adaugare de piese noi sau sh),trebuie rearanjate(asta e sintructiunea de pe tester),adica computerele masinii refac de la 0 schimbul de informatie intre ele,se face de la 0 rpm la 4500,sau dupa caz turatia maxima.
Deci,daca tu ai reusit sa imperechezi claxonul cu airbagul,spune-mi si mie te rog se schimba mirosul de sulf din airbag cand claxonezi?
P.s.Daca schimbi injectoare se imperecheaza si alea singure?