4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Problema BMW 530d e39?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Problema BMW 530d e39?

Este vorba de un BMW e39 530d.

Masina nu trage,scoate fum negru.

Am cautat sa fac diagnoza la ea,nu gasesc pe nimeni ca sa citeasca parametrii sau macar sa aiba un soft dedicat.

Tubulatura de la turbo este buna,nu are scapari.

Ce poate fi?

Motorul este aproape nou,are in jur de 100.000 km.Turbina in jur de 50.000 km.
A intrebat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns xiyxiy (2,590 puncte) acum 11 ani Vezi ca pe la turbo ai o valva s-au ceva de genul ala care poate sa fie dusa, incearca sa pui turbo pe direct, la egr mai ai niste furtune, incearca sa le schimbi, si eu e39 525D si de 2 ani nu trage, am umblat peste tot cu ea si nimeni nu ii da de cap, parca este bugatti, cei drept cand am pus turbo pe direct trage mai bine, dar nu 100%.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Pe tester era inregistrata o eroare mai veche care arata o valva de turbo.Cel care a facut diagnoza a spus ca este o eroare mai veche si nu e de ingrijorat.
+1 vot
A raspuns bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani salut!eu am un e46 2002.am facut un drum rom italia si cand am ajuns in italia scoate un fum de ziceai ca e tractor(asta cam o saptamana dupa care si-a mai revenit)am fost pe la reprez si nu i-au dat de cap.am gasit pe net ca are o valva inainte de EGR si ca valva aia are un filtru care trebuie curatat.am curatat filtrul ala si masina merge de rupe fara pic de fum.sper sa te ajute.pun si niste poze.bafta

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Am scos valva dar nu reusesc sa scot filtrul.Cum scot filtrul(partea din interior,cartusul) de pe tevusa aceea?
A comentat bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani dak imi aduc bine aminte acel filtru are un capac.dupa ce scoti capacul,filtrul trebuie sa iasa cu tot cu partea neagra din plastic de dedesuptul lui(sa nu incerci sa scoti doar filtrul ca il strici).eu l-am scos fortat cu mana(tevusa aia e conica dak nu ma insel).trebuie sa iasa,poti utiliza o surubelnita dreapta impingand de dedesupt.se curata cel mai usor prin spalare cu apa calda si detergent(sgrasator)sau detergent de vasa apoi se usuca.bafta sper sa reusesti.....dak nu ai reusit pune o poza si valva.
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Am curatat filtrul dar tot la fel face.
A comentat bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani verifica toate furtunele ce duc de la EGR la turbo.eu am schimbat si filtrul de vapori(200 roni)era sub ori ce critica.
0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani 100K e cam greu de crezut la o masina asa veche. eventual daca ai luat-o de noua. Acolo poate fi vorba de EGR, injectoare, turbina, sau electrovalve de vacuum, posibil si epuratorul de gaze. Eu as incepe prin a curata EGR-ul si a verifica vacuum-ul, apoi verificat intercoolerul daca are ulei(daca are=adio turbo), si in cele din urma un test de retur la injectoare. fum negru= ardere incompleta cauzata de exces de combustibil sau deficit de oxigen. daca are si un pic de albastru inseamna ca arde ulei si asta de obicei vine de la turbo. daca baga ulei e posibil sa ti se tureze instant la maxim si sa nu o mai poti opri. sa ai spor la treaba si tine-ne la curent cu ce ai mai rezolvat
0 voturi
A raspuns Manurr1990 (140 puncte) acum 10 ani Am un bmw e 39 530d 193 cai , mia aparut in bord cica , einspritzanlage' si nu mai tragea, l am dus la mecanic si cica sunt stricate 3 injectoare , lea schimbat , si acum motorul porneste la relanti merge bine , dar cand il accelerezi tremura , o verificat injectoarele sunt bune , a luat de pe alt bmw si tot asa face, ei imi spune ca tr desfacut motoru , voi ce ziceti?
0 voturi
A raspuns rrm012001 (1,230 puncte) acum 10 ani E G R imbacsit blocat.......