4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Problema pornire Golf 5 1.6 FS...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Problema pornire Golf 5 1.6 FSI?

Salutari! Este prima postare pe acest forum, din pacate este vorba despre o problema si am nevoie de ajutorul vostru. Masina este un  Golf 5 1.6 FSI (2004) si am facut-o cobai cu un prieten utilizand OBDeleven. S-a dat o scanare, au fost depistate niste erori, s-a dat un fel de resetare/stergere a erorilor, apoi s-a mai jucat el putin cu softul, desi prea multe chestii n-am reusit in afara de citire si testare senzori. Dupa vreo 20 de minute (timp in care cheia a stat la 3/4, faruri pornite, becuri pornite,..etc) am incercat sa-i dam o cheie sa citim si alte valori cand motorul este pornit, dar nu am reuist sa o mai pornim. Am observat ca bateria indica valoarea 10 V cu motorul oprit ceea ce este foarte putin, probabil am descarcat-o f mult in timpul testelor. Am suspectat bateria, dar dupa alte 2 ore am reincercat pornirea motorului si degeaba. O sa atasez un link de pe Youtube unde se poate vedea si auzi exact zgomotul care se aude si la mine (ei nu au mai postat si rezolvarea). Are cineva vreo idee care-ar putea fi problema? Sa fie bateria, sau am resetat din greseala ceva pe partea de soft? Va multumesc anticipat tuturor celor ce vor incerca sa ma ajute elucidand misterul.

https://www.youtube.com/watch?v=bV5JbTuGDTE
A intrebat johngfs9 (150 puncte) acum 6 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

+1 vot
A raspuns autodre (13,570 puncte) acum 6 ani Este 100% bateria de vină. Înlocuiește-o! Chiar dacă ai încărcat-o, nu mai duce. Cu siguranță are un electrod dus. Chiar și când este descărcată ar trebui să aibă tensiune peste 12V.
O baterie încărcată are 12,6V(6 electrozi * 2,1v(tensiunea la bornele fiecărui element))
Chiar și dacă pui clești de pornire de la altă mașină ai șanse mari să nu pornească.
Doar pune alta!

Comentarii:

A comentat johngfs9 (150 puncte) acum 6 ani Autodre, ai avut 100% dreptate. Bateria a fost de vina si trebuie schimbata (cred ca era si cazul dupa atatia ani). M-a ajutat un prieten, am pus clesti, am pornit-o, apoi am dat vreo 10 km cu ea. Maine dimineata mai dau o cheie sa vad daca pleaca. Xenoanele pornite au descarcat-o in timpul "testelor/experimentelor". Multumesc pentru raspunsul prompt.