4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Rolul injectorului electronic ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Rolul injectorului electronic este ?

Salutare, m-ar interesa si pe mine care este rolul electronicii injectorului 3 care vine echipat pe motoarele 1Z , 1.9 TDI. Ma intereseaza deoarece masina unchiului meu un Audi 80 1.9 TDI Avant B4 trepideaza cand sta pe loc iar in sarcina i se taie alimentarea aleator pentru o fractiune de secunda. Personal suspectez acest injector impreuna cu electronica de la pedala de acceleratie care trimite semnal la ECU, nu am inclus pompa deoarece a fost reconditionata recent in italia, iar cei ce au reconditionat-o sustin ca ea functioneaza in parametri normali, ce ar mai fi de suspectat este si avansul care nu a fost verificat pe VAG-COM, mai precizez ca masina nu are check engine aprins in bord.

Astept raspunsurile voastre, va multumesc si drumuri bune !

Cu respect, Andrei !
A intrebat andre3ey (4,330 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 10 ani Senzorul  de pe corpul injectorului trei (G80)  trimite informatia catre ECU legata de timpul si durata cat injectorul nr.3 a fost deschis.

Daca suspectezi injectrul nr.3 il verifici in urmatorul fel:
Scoti mufa de la injectorul , e o mufa maro(mama, tata).Cu motorul rece si un aparat de masura masori senzorul de pe injector(intre cei 2 pini de la mufa maro care vine din injector) trebuie ai aiba valori intre 90 si 120 de ohmi.In caz ca nu atunci ai gasit problema.
Daca zici ca ai vag-com verifica avansul sa fie in parametrii,verifica si IQ, la engine-measuring blocks(nu mai stiu care canal) trebuie sa fie intre 3 si 7.In caz ca nu este intre aceste valori si asta ar putea fi o problema.
Avansul si IQ se citeste cu motorul cald la 90 grade neaparat!!!

Cel mai bun raspuns:

0 voturi
A raspuns andre3ey (4,330 puncte) acum 10 ani Spre dezamagirea proprietarului cei de la reprezentanta Audi din Italia au solutionat problema cu un verdict tragic ... Pompa de injectie defecta, in concluzie trebuie alta. Multumesc mult pentru raspunsuri, urmeaza marea cautare pentru o pompa de injectie de 1.9 TDI de motor cod 1Z. O zi buna .