4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > salut. din ce cauza scoate fum...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Salut. din ce cauza scoate fum alfa romeo 166 2.4jtd?

A intrebat andreipusha (1,690 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani Masina trage? Deobicei incepe turbina sa bage ulei la evacuare si iese fum alb (nu albastru) cand ii dai forja. Mai verifica sa nu existe ulei in antigel.

Comentarii:

A comentat andreipusha (1,690 puncte) acum 10 ani trage de o ia dracii!!! scoate fum nergu cand o calc mai tare. mentionez ca a stat oprita vreo 6 luni.
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani Posibil depozite de funingine in esapament. Cu motorul cald, ia-o la "tranta" cateva minute (mers sportiv, acceleratie pana aproape de finalul benzii de la turometru, si tot ce este anti-eco) si ar trebui sa rezolve problema. Ce ai tu am avut si eu pe cap, datorita mersului "la consum" al masinii ani de zile. Ce sa mai vorbim si daca nu a fost pornita atata vreme. La inceput sa nu te sperii ca o sa iasa calumea, pe parcurs nivelul de fum scazand. Repeta procesul din timp in timp, pentru a evita aparitia aceleiasi hibe sau ca sa nu o superi, odata la cateva zile pleaca mai sportiv de la vreun semafor. Bafta!
0 voturi
A raspuns andreipusha (1,690 puncte) acum 10 ani trage de o ia dracii!!! scoate fum nergu cand o calc mai tare. mentionez ca a stat oprita vreo 6 luni.
0 voturi
A raspuns B-99-SAA (760 puncte) acum 10 ani 1. depuneri pe esapament, trebuie incinsa masina bine sa se curete traseul de evacuare
2. vreun injector/doua care au debitul de motorina mai mare si automat masina trage bine dar da cu fum, trebuie verificate pe bancul de probe.

te sfatuiesc sa incepi cu primul punct.
0 voturi
A raspuns Dannybau (170 puncte) acum 10 ani daca este fum negru sa nu-ti faci probleme la diesel e normal fum de sarcina ... masina a mers subturata si ii trebuie ''jar'' adica trebuie mers sportiv schimbat la 3000 de ture nu mers la consum ... e motorul mare si cere turat , e putin obligatoriu ca sa eviti infundarea turbo ceea ce costaaaa :). si eu detin una la fel cand am luat-o se intampla la fel dupa 2 luni nu mai vezi urma de fum  :) bn daca e alb sau albastrui atunci pot fi alte probleme cum ar fi injectoare , chiuloasa, turbo...