4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Schimbare bujii golf 4?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Schimbare bujii golf 4?

Salut! Astazi dimineata am pornti masina sa merg la scoala. Toate bune si frumoase pana cand am iesit de la scoala. Am pornit motorul iar toata masina a inceput sa vibreze. Am repornit, aceiasi chestie. Am mers acasa asa iar apoi am mers la service. Am facut o diagnoza auto si nu aveam nici o eroare. Mecanicul a ajuns la concluzia ca bujiile sunt de vina.

Mentionez ca masina merge in suturi cand o tin constant sau cand accelerez intre 1200-1800 rpm si da impresia ca merge in 3 cilindri. Credeti ca sunt bujiile de vina sau altceva?
Ps: vorbim despre un golf 4 1.6 16v azd din 2002
A intrebat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns nat04u (22,630 puncte) acum 12 ani Sunt aproape sigur ca sunt bujiile...de obicei asa face cand pica bujiile.Schimba-le si vei vedea diferenta

Comentarii:

A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani nu prea am incredere in mecanic, de asta am intrebat. Mersi de raspuns oricum:)
0 voturi
A raspuns MITSU (360 puncte) acum 12 ani un prieten cu golf 4 a patit la fel , mergea in suturi , problema ? senzorul de la pedala de acceleratie.

Comentarii:

A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani e interesant ceea ce spui, deoarece eu am un "gol" la pedala destul de mic in care apas si nu se accelereaza. acum intrebarea e de ce tremura si la relanti?
0 voturi
A raspuns MITSU (360 puncte) acum 12 ani atunci intradevar pot fi bujiile.  scoate cate o fisa pe rand in timp ce merge motorul sa vezi daca se schimba ceva in mersul " tremurat " . si asa iti poti da seama care bujie face figuri , si mai important daca sunt bujiile.
0 voturi
A raspuns daviangiurca (13,880 puncte) acum 12 ani fiind o problema intermitenta e mai greu de depistat....iti recomand sa pornesti motorul si te te uiti la partea de distribuitor fise pe intuneric si sa cauti scantei care se indrepta de la fise sau de la capacul distribuitorului la masa...eventual leaga de partea metalica a unei surubelnite un fir si il legi de motor (masa ) apoi plimbi varfu surubelnitei pe langa fise si distributor
0 voturi
A raspuns daviangiurca (13,880 puncte) acum 12 ani daca ai fise cu bobine cu tot atunci sta altfel treaba
0 voturi
A raspuns andy_Alexx (140 puncte) acum 11 ani Salut!Am si eu acelasi motor ca si al tau si acum ma lovesc de aceasi problema ca si tine.am schimbat bujiile si nu s-a schimbat nimic.am aceeasi problema.Daca poti pune aici te rog exact cum ai rezolvat tu aceasta problema ti-as fi recunoscator.Ms

Comentarii:

A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 11 ani Salut. Ai martorul check engine aprins (robinetul ala portocaliu) ?daca da, mergi sa faci o diagnoza vag-com. Daca iti va da eroarea missfire pe unul din cilindri este de vina bobina de inductie de pe cilindrul respectiv. Precizez ca motorul nu are fise, ci bobina de inductie pe fiecare cilindru. O bobina costa in jur de 130-150 de lei. Bafta cu masina !