4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > scoate fum albastru ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Scoate fum albastru ?

Sal, am un Opel calibra din 91 cu motor de 2,0 -scoate mult fum albastru cand o accelerez,am demontat chiuloasa am duso la rectificat (scaune,supape,schimbat semeringuri de supape si planat)am montato si supriza tot mai scoate foarte vizibil dar nu ca inainte,ce sa ii fac sa dispara fumul de tot,m-ar ajuta un aditiv pt ulei?
A intrebat szorynel (1,770 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani posibil sa ai segmenti dusi si trebe segmentat motorul nu stiu cat de mult te-ar ajuta un aditiv pt ulei,daca tot ai dat qiulasa jos trebuia sa faci si motorul salut
+1 vot
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Salut!
Uite ce am gasit pe net:
"Fumul albastru
Ne indică un consum mare de ulei. Prima verificare, şi cea mai simplă, este a nivelului de ulei din baia motorului, cu ajutorul jojei de ulei. A doua verificare, la motoarele pe benzină, se face verificând bujiile, care pot fi ancrasate cu un strat de ulei ars.

Dacă la verificarea nivelului de ulei cu joja găsim un nivel scăzut, acesta se poate datora segmenţilor uzaţi care nu mai etanşează corespunzător şi uleiul ajunge în camera de ardere. Când consumul de ulei la un parcurs de 1.000 km depăşeşte un litru, motorul prezintă uzură ridicată şi trebuie dus la segmentat sau reparat.

În acest caz, folosirea unor aditivi pentru mărirea compresiei, îmbunătăţirea ungerii şi reducerea consumului de ulei prin ardere constituie numai un paleativ de moment, deoarece înlătură parţial efectul, dar nu şi cauza."
Poate te ajuta cu ceva.
O zi buna!
+4 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani In faza asta te mai poate ajuta o segmentare.Cu siguranta cei de acum sunt uzati si gripati pe canale.
0 voturi
A raspuns king1968 (140 puncte) acum 11 ani sal,
daca tot ai dat chiulasa jos te-ai uitat daca are uzura pe cilindri?
daca avea uzura trebuia sa faci motorul,daca nu avea uzura foarte mare o segmentare era binevenita pentru fumul tau albastru.
0 voturi
A raspuns sorin7907 (780 puncte) acum 11 ani ar fi bine sa verifici compresia ca sa fii 100% sigur!