4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > stie cineva de ce imi porneste...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Stie cineva de ce imi porneste foarte! greu motorul la un Citroen Jumper 3 , 2.2hdi , motor de ford? Multumesc ! ?

Salutare baieti , am un buz Citroen Jumper 2.2hdi , 120magari si porneste extrem de greu uneori deloc decat tras si dat la automat , alteori porneste in 1-2-3 pistoane apoi merge rotund , si de aprox o luna si ceva la renati imi galopeaza , are undeva la +\- 10-20rpm in plus si se vede pe turometru cum osciliaza. Stie cineva ce ar putea avea? tin sa precizez ca masina are 155000km , si e intretinuta bine , condusa doar de mine .
A intrebat tm99chr (320 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani 10-20 e ok, mai ales la pornirea la rece, dar apoi trebuie sa dispara. Cu sutele de ture sa nu fie oscilatia. Pentru pornit greu, se verifica bujiile incandescente in primul rand. Pentru mersul in "1-2-3 pistoane", se verifica injectoarele care pot fi infundate de la motorina proasta. In acelasi timp, pompa de injectie poate ca vrea sa traga pe dreapta. Masina scoate fum la pornire?
0 voturi
A raspuns tm99chr (320 puncte) acum 11 ani da , scoate fum alb , dar oscilatiile de turatie se mendtin si la rece si la cald , bujii incandescente noi , verificat releu incandescente , perfect , un injector se mai blocheaza din cand in cand , rar , si durata scurta. Dar azi nu a pornit nici moarta , decat trasa cu ajutor de electomotor si tin sa spun ca motorul era cald...

Comentarii:

A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Prima oara, vezi cum rezolvi si cu injectorul ala vagabont. Daca simti ca nu trage ca inainte, e vremea sa dai bani pe un set de injectoare. Ca daca unul e cu probleme si celelalte vin scurt in urma lui. Daca ai obicei la motorina "la galeata", fa un efort si da-i un plin de la pompa. Motorina proasta este principalul element de la care se infunda injectoarele. Cu un carburant de calitate, eu am dat drumul la injectoarele masinii unei rude (diesel-injectie directa).
0 voturi
A raspuns lexmaul (670 puncte) acum 11 ani Recomand sa-i faci un tester . Una din probleme ar putea fi admisia mai exact clapete din interior ...se poate intampla sa se sparga si ramane blocata ...aceeasi problema am avut-o la un fiat ducato 2,3 cu aceleasi simptome ...sau cum a zis colegul ..pompa
0 voturi
A raspuns sgmaj_alin (260 puncte) acum 11 ani gandeste-te bine daca ai incins-o prea tare inainte sa apara simptomele.fumul ala daca am inteles eu bine ca este alb se poate datora unei garnituri de chiulasa arsa , asemeni oscilatiei de turatie , mersul in 1.2.3 sau pornirea greoaie. Este o idee de luat in calcul. Verifica nivelul antigelului si vezi daca in timpul mersului bolboroseste in vas.
–1 vot
A raspuns florin253 (1,950 puncte) acum 9 ani boss uitete sa nu primisti aer pe istalatie de alimentare