4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > testerul nu se poate conecta c...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Testerul nu se poate conecta cu calculatorul masinii mai precis cu motorul?

Am un ford galaxy din 95 benzina de 1998cmc ,de cateva zile sa oprit brusc in trafic si de atunci nu mai porneste .Curent are pana in bujii ,la pomapa de benzina nu ii vine curent dar pompa pusa pe direct functioneaza.Am pus-o pe 2 testere diferite pe ambele mesaj VEHICLE NOT RESPONDING ,la alte module se conecteaza abs ,airbag dar nu si la MOTOR.Doctorii spun ca 90% este ars calculatorul.... ma poate ajuta cineva cu o sugestie  ,nu as vrea sa ma apuc sa  cumpar la nimereala.
A intrebat aum300 (130 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns jambon (8,100 puncte) acum 11 ani Daca nu raspunde la tester intradevar e de la calculator,diagnoza cu el lucreaza .
0 voturi
A raspuns codrinn1337 (3,610 puncte) acum 11 ani vezi pe tester ca ai o setare start baud care trebuie pusa 9600 ... asa am patit si eu nu comunica cu motorul restul modulelor mi le gasea si dupa ce am facut setarea mi-a gasit si motorul .
+1 vot
A raspuns daviangiurca (13,880 puncte) acum 11 ani MARE ATENTIE verifica daca la ECU ai alimentare si masa buna altfel nu o sa te poti conecta cu interfata... verifica daca releul de la pompa de benzina este bun si daca primeste curent cu contactul pus sau cand dai la automat ....inca cv se poate verifica la senzori curentul de referinta care vine de la ecu (5v) pe unul din terminale de exemplu la debitmetru trebuie sa ai un semnal electric de 5v stabil daca nu exista acel semnal inseamna ca ecu nu este pornit (eventual ne alimentat sau chiar ars )

Comentarii:

A comentat cristynel93 (100 puncte) acum 6 ani Buna am o skoda am o problema am mers cu masina 20 de km dupa care in depasire mia taiat pedala de acceleratia si mi sa aprins becul la buji si la motor la o skoda octavia 2 .1.9 tdi...si akum nu o mai pot porni!!! Si nici nu ma lasa sa conectez testerul la motor...ms
0 voturi
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani Esti la limita cu compatibilitatea, masinile europene (benzina)sunt compatibile OBDII din 1995, cele europene din 2000, la diesel e chiar mai rau. Galaxy e probabil american la baza, esti cu el "pe muchie".  Poate ca nu-i asa, dar e bine sa te asiguri.
Computer ars in trafic asa dintr-o data ? Probabilistic vorbind mai degraba iti crapa un piston.
Sunt foarte multe forumuri de Ford, da o raita, poate s-a intalnit cineva cu problema ta si poate lamuresti si povestea cu protocoalele de comunicare si compatibilitatea OBDII.
Mecanicii te pun foarte repede la cheltuieli si pe urma incearca altceva, datu' cu presupusu' e foarte ieftin cand e pe banu' clientului.

http://www.fgoc.co.uk/forum/index.php

http://www.fordgalaxy.org.uk/ford/