4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > ulei mobil 1 10w60, comportame...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Ulei mobil 1 10w60, comportament normal?

Va salut pe toti.

Este vorba de un vw Passat an fabr.1998 motor 1,6 benzina in bord 202.000 km ( real- Dumnezeu stie). Am avut in motor ulei Aral 15w40  si l-a cam papat ( intre schimburi 2,5 litri) la 10.000 km. Acum am bagat mobil1 10w60-cica e pentru motoare mai obosite cu km multi si ar preveni consumul de ulei. Dupa un drum de 600 km la 24 ore dupa ce am oprit motorul am verificat nivelul si pe joja era la minim. Nu am pornit motorul, nici nu am completat si dupa alte 24 ore (48 in total) am verificat din nou si surpriza nivelul era normal. Acum am 3000 km de la schimb ( am facut mai multe drumuri lungi, gen 600, 700 km) si cand am verificat nivelul dupa 24 ore pe joja abia daca avea cam 2 mm de ulei. In mod normal nu trebuia sa ma atentioneze senzorul de nivel?(sau daca asta o fi defect, trebuia sa ma anunte senzorul de presiune ( la cat ulei arata cred ca nici presiune nu ar avea). Motorul merge frumos, nu scoate fum, nici zgomote suspecte. Intrebare : chiar asa de greu "coboara" uleiul asta in baie sau nivelul aratat de joja este real si a fost "papat" ?Pierderi nu am.

Va multumesc anticipat.

A intrebat florinos (10,920 puncte) acum 9 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Cu motorul cald,jin 10-15 minute de la oprire ar trebui sa coboare tot(car e de coborat,nu si din subansamble).Pentru uleiul corect,se foloseste cea mai mare gradatie din manualul masinii.Senzorul de presiune nu a indicat nimic deoarece presiunea era ok.
Ps:Cand pui conta ctul se aprinde becul pentru ulei?Senzorul de nivel este o problema generala.

Comentarii:

A comentat florinos (10,920 puncte) acum 9 ani Da, cand pun contactul se aprinde si becul ptr ulei . Totul este normal, dupa pornirea motorului nu se aprinde nimic in bord, motorul merge bine, doar nivelul aratat de joja ma pune pe ganduri. Daca verific nivelul dupa 10-15 minute, deci scot joja-o sterg apoi verific nivelul- joja este uscata.