4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > URGENT! Cum schimb ulei la For...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

URGENT! Cum schimb ulei la Ford Focus 2, 1.6 ?

As vrea sa stiu cum pot sa schimb uleiul la motor la un Ford Focus 2 Hatchback din 2005, motor  1.6 benzina ... Va rog, cat de repede puteti raspunde. Multumesc anticipat.
A intrebat Mihay-XXL (4,620 puncte) acum 12 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

0 voturi
A raspuns bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani Deschizi capota la motor si desfaci capacul de la ulei .Ridici masina pe elevator sau o pui unde ai o groapa ca sa aibe cum sa se scurga uleiul . Dai jos masca sau aparatoarea. Desfaci tamburusul de la baia de ulei, se vede foarte usor. Lasi sa se scurba uleiul dupa care pui busonul la loc ca sa nu ai surprize sa ramai fara ulei in motor. Si de aici faci pasii invers dupa care pui uleiul, inchizi capacul verifici tija daca ai pus destul ulei, daca nu mai completezi, si asta e cam tot

Comentarii:

A comentat Mihay-XXL (4,620 puncte) acum 12 ani Multumesc mult de tot! Daca mi-ai putea spune si... La busonul de golire al uleiului din motor, ce tip de cheie se foloseste ? Mersi anticipat.
A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani sunt 2 tipuri de chei din cate stiu : ori torx  ori hexagon .

Alte raspunsuri: (3)

0 voturi
A raspuns un-Q (6,700 puncte) acum 12 ani Buna,
Sa nu lasi uleiul sa se scurga jos, pune un bidon sau un vas coraspunzador daca o faci tu singur acasa sau intr-un loc "amenajat".
P.S Sa i grija cand pui surubul jos, sa fie drept pus pe filet, sa il strang la inceput cu mana si tot la a doua schimbare de ulei schimbai si saiba.

Have a good time

Comentarii:

A comentat Mihay-XXL (4,620 puncte) acum 12 ani Normal ca nu-l las sa se scurga jos, am cei 7 ani de acasa. :)) Multumesc frumos de sfat! Am sa tin cont.
–1 vot
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani

editat de dadi_t acum 12 ani

Sa inteleg ca Focus n-are filtru de ulei?! Ca nici unu' nu i-ati spus de el.
 Du-te, ma, intr-un service, ca e maxim 20 de lei de schimbat.

 Iti trebuie cheie pt. busonul de golire, cheie pt. filtru si sa poti pune masina pe un canal ceva perfect drept, ca doar n-o pui pe cric ca sa te bagi sub ea!
Ai toate astea?

Comentarii:

A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani Daca citeai atent, intrebarea spune strict doar la schimbul de ulei la masina ! Nu ce implica o schimbare de ulei, sau ce trebuie sa schimbe pe langa ulei filtru de benzina, ulei, aer, particule etc... !
A comentat Mihay-XXL (4,620 puncte) acum 12 ani Ba da, are filtru de ulei. Dar ala e simplu de schimbat, cu uleiul e mai greu... Si presupun ca nu e mare lucru sa faci un schimb de ulei. Am rampa unde s-o urc, dar am intrebat mai sus ... Ce tip de cheie se foloseste pt busonul de golire? Daca imi poti spune cumva. :) De ce sa dau vreo 15-20 de lei daca e asa simplu? Acum sa nu ma crezi imbecil, dar nu cred ca pot strica ceva. Sau? Mersi anticipat.
A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani @bogdan1305   

Mai, inteligentule, schimbul de ulei implica automat si schimbul filtrului de ULEI! Ca asa se face orice schimb normal de ulei.
Ce vomiti tu acolo cu filtru de aer....si alte minuni?

@Mihay-XXL

Ce ai, rampa?? Rampa inseamna o platforma inclinata. Masina trebuie sa fie perfect dreapta. Deci, ori n-ai ce trebuie ori te-ai exprimat gresit si te refereai la altceva.

Nu stiu ce cheie trebuie la Focus. Uita-te sub ea. Daca tot tii neaparat sa-l schimbi tu.....ai grija ca motorul sa fie cald, peste 60 de grade. Uleiul trebuie sa fie cat mai lichid, ca sa se scurga tot sau cat mai mult posibil. Ai grija sa nu te frigi. Desfaci si filtrul de ulei vechi.

Lasi uleiul sa se scurga vreo 5-10 min. Infiletezi busonul de la baie la loc, torni aprox. 200 ml de ulei in filtrul nou si-l infiletezi bine, dar nu exagerat. Torni uleiul nou...cantitatea corecta sper ca o stii.

Daca nu, torni in reprize, verificand mereu joja, pana uleiul ajunge la nivel maxim, dar fara sa depaseasca ( sunt posibile avarii la catalizator in caz contrar). Pui busonul de sus la loc si pornesti motorul. Nu accelerezi deloc si-l lasi sa mearga 5 minute ca sa-si faca ungerea corect si sa patrunda uleiul nou peste tot unde trebuie.
A comentat Mihay-XXL (4,620 puncte) acum 12 ani Gata, am rezolvat. M-a ajutat un prieten care e mecanic si am invatat si eu un pic. Mersi frumos de sfaturi. :D Parca esti din HD, nu?
0 voturi
A raspuns AnaR (190 puncte) acum 3 ani Salut, cati litri de ulei a intrat in motorul tau Focusului, aceeasi masina am si eu si voiam sa-i fac schimbul singur, am citit online ca intra 4.1 litri pentru 1.6 benzina, aici http://anunturipieseauto.ro/cat-ulei-intra-in-motorul-si-baie-ford-focus-2-2004-2011/
Trebuie sa cumpar un litru in plus pentru diferenta asta de 0.1.

Tie cati litri de ulei a intrat?