4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Oscilatie motor

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Oscilatie motor

Salut am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Am un Fiat Brava 1.6 din 97 mi se oscileaza motoru in continu iar cateodata se mai stabilizeaza dar ft rar mi sa zis k ii motorasu pas cu pas dar mam interesat si cineva la schimbat si face mai urat daca imi puteti da ceva sfaturi va rog.
A intrebat HuNY (940 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Iti oscileaza doar la relanti sau si in sarcina?
+1 vot
A raspuns HuNY (940 puncte) acum 12 ani in timpu sarcini nu este problema cu el doar la relanti si oscileaza destul de tare.
–2 voturi
A raspuns un-Q (6,700 puncte) acum 12 ani Buna,
Despre ce " motoras"  ? Este 1.6 nzna simplu? da mai multe detali.
Si eu am probleme pe un 1.8 monopunct injectie. Si nu stiu ce sa ii schimb, ptr ca a fost reglat de mia multe ori si fara a se schimba mare lucru.

La tine este dora cand o pornesti? sau si dupa ce motorul se incalzeste continua sa mai oscileze?

Have a good time
–1 vot
A raspuns LFS_mihai (31,070 puncte) acum 12 ani In ce stare se afla suportii motorului ,ca sa verifici ai un fel de carlig de care se suspenda motorul, apuca acel carlig si misca-l inainte si inapoi , daca motorul nu opune rezistenta si se misca haotic trebuie schimbat unul sau mai multi suporti. Cel mai bine ar fi sa vizitezi un mecanic in care ai incredere si iti va spune el ce si cum.
Ar mai putea fi un injector care nu functioneaza la paramentrii normali , cumpara o sticla de 500 ml de aditiv (liqui moly de exemplu)
si il bagi la un plin de combustibil . Bafta!

Comentarii:

A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Cel mai probabil este vorba de ralantiul instabil si nu de o miscare propriu-zisa a motorului, ca sa fie vorba de niste suporti.
S-a exprimat el gresit.
+2 voturi
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani

editat de dadi_t acum 12 ani

Pot fi mai multe cauze: sonda lambda, diferiti senzori, etc.

De aceea nu poti sa umbli la toate piesele pana ce dispare problema, decat daca n-ai ce face cu banii si cu timpul tau.
Se face o diagnoza corecta pe un tester pt. identificarea problemei.

Asta in cazul in care te-ai exprimat tu gresit si vorbesti, intr-adevar, de un ralanti instabil si nu de o miscare propriu-zisa a motorului, care poate fi de la de vreun tampon.
0 voturi
A raspuns HuNY (940 puncte) acum 12 ani nu are joc in motor oscileaza la relanti si dupa ce se incalzeste motoru tot la fel face...masina a fost pe tester si nu a fost gasita problema:(...m-am interesat de la mai multi si toti au aceasi problema la modelu asta de masina pana in 2001 la fiat bravo si brava.
As mai avea o intrabre dc imi sta turata masina la 2000 rot/min? Mai ales la rece dar este knd si la cald la treaba asta mi sa raspuns k poate fi de la socu automat este adevarat poate fi socu automat problema? Multumesc anticipat!

Comentarii:

A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Schimba service-ul si mecanicii. Cei mai multi cauta erori pe un tester. Dar o masina care nu are erori nu este neaparat in stare buna.
 De aceea trebuie ca cel care face diagnoza sa stie sa citeasca si  niste parametri de functionare ai motorului.

Asta in cazul in care nu apare cineva care s-a mai confruntat cu problema raspandita de care zici tu si poate spune exact despre ce-i vorba.
A comentat HuNY (940 puncte) acum 12 ani Ms ft mult pt ajutor si pt raspunsuri o sa caut in continuare raspunsu la problema si mecanicu potrivit care sa ma ajute cu problema respectiva..pe viitoru apropiat poate o s ail mai duc sa i se mai fac un test sa vad ce apare
0 voturi
A raspuns BN90PAU (6,370 puncte) acum 12 ani eu am avut aceeasi problema cu un audi a4 si dupa ce am curatat clapeta de acceleratie si am readaptato nu am mai avut probleme  incearca si tu si poate asta este problema
0 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 12 ani am exact aceeasi problema ca la fiatu tau la o marca geamana alfa romeo,oscileaza la relanti si cateodata la rece sta turata la 2 mi rpm,am luat toate serviceurile si reprezentantele de la pitesti la bucuresti si inapoi pe rand si degeaba.pe tester nu iese nimic,parametrii sunt normali,clapeta de acceleratie am curatat-o,apropo mie imi oscileaza si cate odata se si opreste tie nu ti-a facut asa?

Comentarii:

A comentat HuNY (940 puncte) acum 12 ani fix asa imi face si mie numa ca mie nu imi moare motoru sta turata la 2000 rpm si oscileaza dar este cand isi revine si sta normal....mie mi sa zis ca poate fi motorasul pas cu pas cat de curand ma duc la un mecanic bun si is curios daca imi rezolva problema

Intrebari asemanatoare