4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > probleme distributie

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Probleme distributie

Am facut distributia la un service.Toate bune,am plecat,seara am ramas fara servo,pentru ca nu pusese ala colieru.Dupa vreo 300 de km ma lasa masina in oras,eram cu vreo 30km/h .Am bagat vag'u pe ea(masina e un audi a6 din 2005,2.0TDI) si mi-a dat eroare senzoru axe cu came.Am crezut ca va trebui schimbat ala,dar cand ajung la service,era sarita cureaua.Am sunat la cei care mi-au facut distributia,mi-au luat masina,si au desfacut tot.Intinzator statea teleleu,se misca ca naiba,a scos ala,si porma a desurubat prezonul de la intinzator,si mi-a zis ca ala s-a rupt din chiuloasa nu stiu cum,ca a luat din aluminiu din chiuloasa.

As vrea sa ma corectati daca gresesc.Daca mecanicul nu mi-a strnas bine surubul la rola intinzatoare,si a facut joc si a facut sa sara de pe fix?E a2a oara cand e schimbata distributia,si ingineru de acolo zicea,ca acuma cand s-au bagat ei,prezonu ala s-a mai intins si deaia s-a stricat,ca si cum masina asta nu suporta sa schimbi de 2 ori distributia.

Va rog frumos sa ma ajutati,pentru ca ei imi zic acuma sa imi faca gaura de 10 sa puna alt prezon,sau daca e chiulasa sa o schimb,si asta pe banii mei,cand de fapt eu zic,si din ce am mai vorbit ,ar fi vina lor doar ei nu sunt fraieri sa recunoasca.

Va multumesc anticipat
A intrebat torricelli (660 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 12 ani DA-i in judecata cheama televiziunea fa ceva si iti garantez ca vor coopera. Clar ei sunt vinovatii! Mai repede chemi televiziunea si faci reclama negativa!

Comentarii:

A comentat torricelli (660 puncte) acum 12 ani Da omule,dar eu as fi vrut amiabil,adica e clar ca ala a dat in surubul ala,ca doar la strans cand a pus rola,sau l-a lasat mai slab de a avut jocul ala si s-a intamplat ce s-a intamplat.
Mai vine si craciunu,chiar nu sunt genu de omu care sa dea in judecata sau chestii d'astea,dar cand nu ai cu cine sa te intelegi se pare ca n-ai de ales.
E pacat,oricum merci de raspuns
+1 vot
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani Eu sunt de aceeasi parere cu baiatul de mai sus,daca e service serios da si garantie la lucrare,si in plus exista OPC nu trebuie sa-i dai tu in judecata...Eu unul asa as face,fiindca cel mai probabil n-au strans suruburile cu cheia dinamometrica si de acolo o carca de probleme...

Comentarii:

A comentat torricelli (660 puncte) acum 12 ani pai garantie normal ca am,ca eu am luat piesele de la magazinul lor si porma am fost la ei la service.Dar ei zic ca atunci cand a strans surubu,prezonu ala s-a intins si de-aia a cedat dupa.Nu e ca si cum e dacie,ca pana nici la alea nu se rupe asa ,da cand prinzi meseriasi ca astia,cine stie nu avea chef mecanicu sa stranga cine stie.
Opc ce o sa faca,o sa le de-a o amenda,si cam atat,ca le mai dau astia o spaga si scapa.
O sa vad maine,ca o sa se faca o expertiza ca eu unu nu am mai auzit asa ceva ,ca daca stiam numai faceam distributia si asteptam sa se rupa si gata stiam o chestie.
In functie ce zice expertu maine,o sa vad ce concluzii tragem.
Va multumesc pentru raspunsuri si sper sa nu aveti parte de asa ceva
Sarbatori fericite
A comentat julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani OPC-ul iti rezolva problema nu doar le da lor amenda...

Stai si tu pe langa ei si vezi ce se petrece,ei pot spune ca s-a intins surubul cand de fapt poate nu a fost strans sau a fost prea strans si a ras filetul din chiulasa...
–1 vot
A raspuns bau88g3 (15,780 puncte) acum 12 ani mane e simplu..daca tu ai fost cu masina in service strict sa faci distributia la masina si nu aveai nici o problema pana sa intri cu ea in service e clar ca toate problemele sunt din vina lor..din proasta instruire a lor si lipsa de experienta..acum toti o dau dupa colt cand gresesc si mereu dau vina pe client...
sfat:preseaza-i si daca nu ai castig de cauza si nu pleci cu masina din service cum ar fi trebuit sa pleci de la bun inceput adica sa ai distributia schimbata fara probleme ulterioare(doar ai platit ca sa fie treaba buna) "loveste-i " cu OPC-ul!

Comentarii:

A comentat torricelli (660 puncte) acum 12 ani Pai am vorbit cu un avocat si mi-a zis ca daca eu nu m-am atins de nimic atunci e din cauza lor.
Ce mi se pare amuzant e ca ei spun ca ala a cedat fiindca a umblat la el,dar nu e din cauza lor,ci ala a cedat fiindca ei au facut distributia si s-a intins prezonu.Sa numai zic ca ala a uitat sa puna colieru la furtunu de servo,de am pierdut tot lichidu si am crezut ca se duce pompa facea ca naiba,senzoru de temperatura a reusit sa ii taie firele ce sa mai.Partea proasta e ca am pierdut lichidu prin oras,eu plecasem si am zis hai ca am facut-o si pe asta si cand colo.
Daca nu facea si chestiile astea,poate altfel ascultam vrajelile lor,as fi crezut,dar asa,cand bagi masina sa faci o distributie si tu o scoti cu alte probleme,si imi zici ca ea s-a stricat fiindca am schimbat distributia dar nu stiu cum de e vina mea,mi se pare lipsa de respect,si de profesionalism.
Maine sa vad ce zice ala la expertiza,cu toate ca ei au sunat la expert,deci e clar ce va fi,si o sa vorbim cu ala,si daca iar o intorc,le zic direct ca ne intalnim in instanta daca nu merge cu vorba buna,opc'u.
E mare pacat sa ai incredere in niste oameni,ca apoi sa iti zica in fata lucruri care nici ei nu le cred.
Multumesc de raspuns.
+2 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Mecanicul a strans ca boul prezonul intinzatorului si s-a distrus filetul, nimic mai mult.Partea proasta este ca si supapele sunt praf plus ceva tacheti , deci de avut in vedere si asta.
Garantia pe lucrare inseamna sa garanteze lucrarea ,iar pe baza ei si piesele aferente.Orice problema tehnica ivita in cursul operartiilor trebuie rezolvata.
Unde gasiti meseriasi de astia ? :)
Este clar responsabilitatea service-ului pentru daunele produse.
daca gresea asa mecanicul meu , platea daunele fara pardon.

Comentarii:

A comentat tavi_cc (15,590 puncte) acum 12 ani Greseala este a institutiei dupa cum spui si tu,nu a insilor separat.Vb aia,la placinte inainte,la razboi inapoi.Oricum grav episod pe capul omului,chiar acum de sarbatori,insa intrebarea mea este:aveti factura plus garantie pe lucrare?Daca nu atunci chiar e grava situatia.Daca aveti garantie trebuie sa va fie remediata problema cat mai repede posibil si fara cheltuieli suplimentare din partea dumneavoastra.Fara discutii,cand aplici stampila iti asumi niste responsabilitati si garantezi ca ai facut o lucrare buna ce tine...n km.Cum vor remedia problema este treaba lor,nu ar trebui sa va faceti griji in aceasta privinta,numai sa o faca sa mearga macar ca inainte,ceea ce e cam putin probabil la acel service dupa cum se vede.Oricum cine a lucrat la masina ar trebui mustrat,dar nu verbal,la bani(o sanctiune in prag de sarbatori face minuni) ca acolo doare cel mai tare.Succes si sa auzim de bine
A comentat torricelli (660 puncte) acum 12 ani Pai astazi au largit gaura la prezon,era de 8 acuma e de 10,mi-au dat comanda de alta curae alta rola ,a facut si ala expertiza,dar mai mult abera,si la final am intrebat sefu de la service care e verdictul si ne-a zis ca el a chemat pt el ca sa stie el:)).
In fine,sefu zicea ca daca e din cauza lor,plateste mecanicu.Nu prea am inteles,ca si cum imi da ala bani din salariu lui.Saracu om poate n-a fost atent,n-a avut chef cine stie,de unde sa aibe el bani sa plateasca reparatiile.Taicamiu i-a intrebat daca au asigurare de malpraxis si au zis ca da,dar cine stie poate zic doar asa.
A dat la mana,a invartit de arbore (corectati-ma daca gresesc)si ideea era ca daca nu se poate invarti,inseamna ca sunt duse supapele.Se invartea asa ca a pus rola noua si curea noua,si i-am dat cheie si a pornit masina.Pana a pus restul pieselor la loc,cand a pornit iar,se auzeau zgomote(eu eram plecat,mi-a zis taicamiu).Mecanicu zicea ca poate e un injector.
A plecat si taicamiu si a zis sa il sune cand ii termina masina,ca deja de 3 zile stam in service,si nici macar nu au caldura.
Au sunat acum juma de ora si au spus ca sunt niste role care trebuie sa le inlocuiasca,de la culbutori,cel putin asa mi-a zis tata.
Maine iar ma duc sa vad ce rezolva,sper sa o scot maine.
Eu am toate actele ,garantie tot,daca ma trezesc ca iar imi sare cureaua sau cine stie ce se mai intampla,nu ii mai las sa repare nimic,ca deja il facem terci.O sa ii pun sa imi cumpere alt motor si gata.
Va multumesc pentru raspunsuri
0 voturi
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani la ce service ai fost ... sa stim sa nu dam si noi de acceasi idioti ? poti da numele sa le faci reclama proasta si aici ca vorba se duce repede ..... bafta in rezolvarea problemei si sarbatori fericite !!

Comentarii:

A comentat torricelli (660 puncte) acum 12 ani EUROPARTS din Constanta
A comentat torricelli (660 puncte) acum 12 ani Stai linistit ca oricum am de gand sa scriu pe toate forumurile posibile patania la service'u asta,si fiecare trage concluzia.
Azi venisera vreo 2 clienti de-ai lor la mine sa ma intrebau ce s-a intamplat,si cand le-am zis isi puneau mainile in cap,si imi spuneau sa nu ii las sa scape asa usor,sa nu cumva sa dau eu vreun ban.
Ca sa numai zic,ca tot azi au inceput mecancii sa zica ,ca si ei au avut problema asta la vreo 2 masini.Tot din grupul vag fix,si acelasi prezon:)).
Ieri nu isi aminteau chestia asta,dar azi,oamenii erau foarte vorbareti,si veneau cate unu sa zica ,ca e ceva normal.
In fine,sper sa o scot cat mai repede,si sa numai fie probleme,ca imi este scarba sa mai calc pe la ei.
0 voturi
A raspuns viomecanic (490 puncte) acum 12 ani Si eu sint in domeniu mecanicii de vreo 31 de ani,DA-I IN JUDECATA,daca nu-ti repara masina GRATIS.

Nu au fost gasite intrebari asemanatoare