4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > punte spate 206

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Punte spate 206

pug 206 , 1.4i , 75 cp, 2001. aseara din lipsa de ocupatie am dat o fuga pe la atelier sa vad starea masinii pe dedesubt urcand'o pe elevator. demontand rotile spate am dat peste o problema grava la punte.dupa ce am constatat ca am un joc la punte am vazut ca am si un surub slabit de ceva vreme si cand am incercat sa'l strang s'a rupt si nu am putut nici macar sa'l inlocuiesc .am observat ca la punte intre rulment si bratul puntii cel care este fixat de masina este un luft de 3...4 mm.rotile numai stau aliniate perfect iar cea de pe dreapta unde este surubul rupt atinge de caroserie pe interior iar pe partea stanga are distanta cam de 5...8 mm.

astept cateva sfaturi de ma cunoscatori !

cum pot scoate  surubul rupt ?

este normal acel luft la rulment ?

mai pot reconditona ceva din aceasta punte sau mai bine merg la dezmembrari sa cumpar alta ?

in cazul in care cumpar alta trebuie sa fie neaparat de la acelasi tip de motorizare ca a mea sau poate fi si de la atle tipuri de motorizari  benzina cat si diesel ?

prefer sa cumpar una de pe o masina cat mai noua se potriveste?

daca gasesc una cu sistem de franare pe discuri pot sa'i fac adaptare de la sistemul meu care este pe tambur ?

cum verific puntea care vreau sa o cumpar inainte de a o monta pe masina ? se poate ?

orientativ cat costa o punte buna la dezmembrari in roamnia ?

 

Va multumesc pt timpul pierdut cu postarea mea si sper sa gasesc la voi un raspuns pt fiecare intrebare . pun aici aceste intrebari pt ca lucrarea o sa o fac eu in atelier ca nu am nici un mecanic experimentat langa mine . ma bazez pe cunostintele mele elementare si ce am mai furat de la altii.

Imagini atasate

A intrebat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns mortyx (10,580 puncte) acum 12 ani poti oricand sa modifici franele de pe tambur pe disc...
–1 vot
A raspuns nutujean (13,190 puncte) acum 12 ani de modificat franele e ca si cum te scarpini la urechea dreapta cu mana stanga,si de schimbat puntea du te la un mecani si cere parerea si daca nu se mai poate repara cat sa ti ofere siguranta cauta alta punte la dezmembrari si schimb o,sa stii ce motor ai,ce an  si ce luna fabricatie,cat mai multe detalii despre masina ta

Comentarii:

A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani ce nu ai inteles din tota treaba asta este ca vreu sa pun una mai noua de ex din 2006 ce se presupune ca nu prezinta urme de uzura ca una din 2001 si asi vrea sa stiu compatibilitatea daca este buna sau daca este compatibila una de la o motorizare hdi. de schimbat puntea pot sa o schimb si eu cu manutele mele ca este prinsa doar in patru suruburi  si dispun de toate sculele necesare.

Cel mai bun raspuns:

0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Amanunte despre punte vei gasi aici : http://www.club-206.ro/index.php?topic=224.0
Puntea merge de pe orice model 206 ,dar nu 206+
E dificil de gasit o punte cu frana pe disc ,montata in special pe modele GTI/RC.Singura modificare in acest caz este inlocuirea cablului frana de mana.

Comentarii:

A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani astept si parerea ta daca poti cu privire la ficere intrebare de mai sus . ca parca nici nu'mi mai vine sa o reconditonez p'asta. m'as bucura enorm daca s'ar potrivi una mai noua sa nu necesite alte reconditonari. msi!
A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Puntea masinii este "praf".
Am specificat ca merge orice punte de 206.
Cost dupa noroc ,dar in general de la 800 ron in sus.
Verificare nu poti face ,decat pe masina.Sa nu aiba multa rugina pe brate.
A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani multumesc ! daca mai am ceva dubii tot la sfatul tau apelez ca esti in domeniu asta ;) sper sa nu deranjez!
A comentat ttolac (180 puncte) acum 11 ani vind punte spate peugeot 206 benzina si diesel (sw),completa cu chit de rulmenti , reparam punti spate peugeot 206 hdi i   tel 0765634901

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns ttolac (180 puncte) acum 8 ani reparam punti spate la gama de auto peugeot 206 106 ,partner berlingo, citroen saxo.     telefon 0765634901.

Imagini atasate