4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Skoda Octavia 1 benzina 1.4 mp...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Skoda Octavia 1 benzina 1.4 mpi porneste greu

Sa fie coincidenta sau nu, problema a aparut la aproximativ o saptamana dupa ce am inlocuit catalizatorul si toba finala cu unele de la un motor VW 1.6 benzina. Masina face probleme odata la cateva zile, porneste foarte greu, si nu sta la relanti pana se incalzeste motorul dupa care motorul merge perfect. Bateria este recent schimbata cu una noua.
A intrebat CezarD (160 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 12 ani vezi sa nu fie de la sonda lambda. sonda lambda serveste la controlul gazelor de evacuare functionand in colaborare cuechipamentul de injectie comandat electronic, doza de combustibil fiind stabilita exact pt o functionare buna.
iar u daca iai inlocuit si catalizatorul cel mai probabil iai inlocuit si sonda lambda(fiind de alt tip si oarecum incompatibila cu echipamentul de injectie al masini) .
deci nedozand combustibilul coret (adik mai mult combustibil daca e sonda pt un motor mai mare).
asta e parerea mea.

Comentarii:

A comentat CezarD (160 puncte) acum 12 ani Cand a fost montat catalizatorul de 1.6 , din cate am inteles de la mecanic nu a fost conectat niciun fir sau ceva prin ce s-ar putea conecta senzorul sondei lambda. In cazul asta e o minune ca inca porneste si merge motorul, sau cum?
0 voturi
A raspuns Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 12 ani poi nu stiu la ce mecanic ai fost u si nu tia activat senzoru sondei lambda.daca nu tia activat senzoru sincer nu stiu ce reactii ar putea avea motorul , cum porneste sau daca porneste.
dar am fost absolut sigur la raspunsul care ti lam dat. consulta un manual de vw sau de skoda si vezi ce scrie despre catalizator.
eu am citit si asta am inteles.
numai bn iti doresc si drumuri bune sa ai

Comentarii:

A comentat Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 12 ani eu totusi cred ca nu iti dozeaza bine combustibilu din cauza acestei sonde lambda care poate domnu mecanic nici macar nu tia activato. bineinteles cauzele pt pornire greoaie pot fi mai multe. dar u daca spui ca ai probleme decand ai schimbat catalizatoru si toba finala......
A comentat Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 12 ani ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
0 voturi
A raspuns Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 12 ani .............................