4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Suspensie & Frane > Aerisire frane Hyundai Lantra ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Aerisire frane Hyundai Lantra J2?

Salutare. Am cumparat recent un Lantra un 96, motor 1.6 16V 84kw. Masina a zacut aproximativ un an inainte sa o cumpar eu. Am remediat din probleme (roti blocate pe spate, macarale, fise, usi blocate etc) si cand am iesit cu ea in proba am observat ca nu am frane mai deloc. Pedala este moale si masina incepe sa franeze atunci cand este pedala la fund (dar nu blocheaza rotile decat daca dabia am plecat de pe loc in cazul unei parcari). Prima oara am pus aceasta problema pe seama discurilor ruginite, dar acum s-au mai curatat si masina tot nu se opreste cum trebuie. Am inspectat furtunele de frana si nu au scurgeri, etrierii nu sunt blocati iar in vas este suficient lichid de frana. Cum procedez sa aerisesc instalatia de franare si eventual sa schimb si lichidul de frana? (Masina este dotata cu ABS si are frane pe discuri fata si spate).

Multumesc anticipat.
A intrebat 662kdv (450 puncte) acum 10 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Probabil ca defectul este direct din pompa de frana.
Se cumpara 1L de lichid de frana DOT4 si se face aerisirea concentric in sens orar incepand cu roata stanga fata.
Daca aerisirea nu are efect , se cere inlocuire pompa de frana.

Comentarii:

A comentat 662kdv (450 puncte) acum 10 ani Am mai investigat putin si am descoperit un etrier blocat. (erau placutele tocite pana la fier aproape), am cumparat un set de reparatie si azi il desfac. Preventiv am cumparat un set reparatie si pentru pompa centrala de frana Imi poate spune cineva cum aerisesc pompa de frana dupa aceea?( Masina are abs dar momentan imi lipsesc inelele de la planetare pe fata si abs-ul nu functioneaza). Mai tarziu am sa revin cu detalii.
0 voturi
A raspuns 662kdv (450 puncte) acum 10 ani Franele tot moi sunt. Am mai vorbit cu cineva si mi-a spus ca trebuie sa se rodeze placutele de frana (sa se aseze pe discuri). O sa mai merg cateva zile cu ea si revin. Multumesc pentru raspuns.