4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Suspensie & Frane > Cum aflu daca masina are ABS d...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum aflu daca masina are ABS din fabrica?

Buna ziua !

CITITI CU ATENTIE: Intrebarea e banala, stiu perfect cum franeaza o masina cu ABS si cum franeaza una fara (nu intru in detalii), ALTCEVA ma intereseaza.

Astazi trebuia sa inlocuiesc cablurile de la frana de mana pentru ca, in curand trebuie sa ma duc cu ea la ITP si pentru ca frana de mana nu mai era eficienta, m-am dus la service si acolo s-a constatat ca sabotii de la tambur sunt buni si ca trebuie schimbate doar cablurile.

LA MAGAZIN, vanzatorul m-a intrebat daca masina are ABS. Eu, stiind cum franeaza masina mea, i-am spus ca nu are. Intrebandu-l ce importanta are daca masina detine sau nu ABS, mi-a spus ca respectivele cabluri de la frana de mana sunt mai scurte pentru masinile cu ABS decat la cele fara ABS.  Ca sa fim siguri, l-am intrebat cum aflu daca are ABS din fabrica(ca de mers stiu ca nu merge). Mi-a spus sa ii arat ultimele 7 cifre din seria de caroserie de pe masina. A verificat pe calculator si am aflat ca, pentru seria respectiva, necesita acele cabluri mai SCURTE, deci in concluzie, masina ar avea ABS din fabrica(dar nu functioneaza).

ESTE ADEVARAT?

MAI SUNT SI ALTE MIJLOACE PENTRU A AFLA DACA AM SAU NU ABS?

Repet, stiu cum franeaza o masina cu ABS si care e diferenta dintre una cu ABS si alta fara ABS, doream sa stiu in cazul in care nu functioneaza ABS-ul, cum aflu daca, din fabrica am asa ceva. Din cate se pare....se poate sa am....insa nu sunt 100% sigur. Poate ma ajutati si voi. Masina este un BMW E36 318i motor M40B18 din 1990.

O zi buna si multumesc pentru rabdare!
A intrebat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Cum te uiti la motor,in partea dreapta, trebuie sa fie o cutie in care intra conducte de lichid de frana.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Imi poti arata o poza cu respectiva cutie sa vad mai concret cum arata? Multumesc frumos de raspuns!
+1 vot
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani alex.sparco am atasat eu o poza cu acea parte a motorului. Eu sincer nu am vazut nimic...poate iti dai tu seama. Multumesc inca o data de raspuns.

Imagini atasate

+2 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Asa arata pompa.Urmareste conductele care pleaca din pompa de frana si vezi unde se duc.

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 11 ani din cata mecanica am invatat de la e36-le meu,senzorii de abs nu au treaba cu lichidul si pompa de frana.cu pompa au treaba etrierii si cilindrul la ambreiaj(e hidraulic) iar senzorii au doar fire electrice,si se gasesc pe toate 4 roti
+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Ai 2 posibilitati:
1.Cum a zis si alex.sparco,verifica cele 2 conducte in plus de lichid de frana pentru abs.
2.Da jos roata din fata,planetara trebuie sa aiba un fel de senzor in capatul dinspre fuzeta,poate fi ca o roata dintata sau ca un disc cu gauri,acolo iti mai ajunge si un fir.Daca masina ta nu are nici un fir electric in zona planetara-fuzeta,atunci nu are abs.

Comentarii:

A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 11 ani 1 explica si mie ce legatura au conducetele de frana cu abs-ul te rog,din cate stiu eu NU vine nici un strop de lichid de frana in senzorul abs,senzorul e prins pe butuc,intra in el,capatul care intra in butuc citeste pe roata aceea dintata daca roata se invarte sau nu.
2 e vb de bmw si are tractiune spate,in legatura cu planetara,si fire electrice ar trebui sa aiba la toate rotile,cel putin eu asa aveam.
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Nu intra in senzor,dar actioneaza asupra presiunii de lichid de frana care e trimisa spre etrier.
A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 11 ani ok..sunt de acord...si pe treseul conductelor ce se gaseste?eu credeam ca actioneaza asupra pompei...
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @dany:greseala mea cu planetarele si imi cer scuze,nu miam dat seama.Oricumd daca are abs,trebuie sa aiba senzori si pe fata.
Eu am zis ca sa verifice conductele,conductele pentru abs sunt diferite de cele fara abs si la a doua parte sa verifice daca are senzori.Poate m-am exprimat gresit,are 2 verificari total diferite de facut,daca are senzori pe roata din fata,sau spate,nu conteaza sau mai simplu dar trebuie sa iti dai seama sa te uiti unde ai conductele de frana,daca pleaca dintr-un repartitor sau ai si modul abs.
Referitor la al doilea comm al tau,pe traseul conductelor,de fapt inainte de conducta,in modulul abs sau cum se cheama partea fizica a abs-ului,se gasesc 4 supape care sunt actionate electric si intrerup presiunea pentru roata care e blocata.ABS nu actioneaza pe pompa,e o piesa separata si actioneaza pe fiecare conducta.Daca am spus ceva incorect va rog sa ma corectati,nimeni nu le stie pe toate.
A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 11 ani ms pt informatie,aveam impresia ca actioneaza asupra pompei...
0 voturi
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Va multumesc! Mi-ati dat detaliile pe care le cautam. Maine oricum am programare la service sa inlocuiesc acele fire si am sa verific toate cele spuse de voi. Am sa va tin la curent. Va multumesc mult! Respectele mele!
O zi buna sa aveti!
+1 vot
A raspuns dany2good4u (39,820 puncte) acum 11 ani nu cred ca esti primul proprietar al masinii,deci exista posibilitatea ca cel anterior sa fi scos martorul de la abs.se poate verifica si pe la rotile din spate,din cate stiu eu ai senzor si acolo.da roata jos si vezi daca iti vine vreun cablu electric la roata(butuc).sincer nu prea inteleg ce vor sa spuna baietii referitor la conductele de frana...eventual in cutia de sigurante ar trebui sa ai niste relee,sau ce sunt alea,pe care scrie ABS.colegul stefan.angelo a uitat ca e bmw si planetara vine in spate,nu in fata.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Salut!
Nu am ABS e clar si nici nu am avut din fabrica...m-am uitat peste tot. A trebuit sa schimb cablurile de la frana de mana si am ridicat masina pe rampa....si am stat ore intregi sub ea si am analizat-o. :))
Masina a fost a verisoarei mele si daca i-ar fi scos ABS-ul cumva mi-ar fi spus. Multumesc de ajutor! O zi buna!
0 voturi
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani

editat de BrownBear acum 11 ani

Buna ziua tuturor! Nu am am ABS, m-am uitat peste tot, nu am niciun fel de cablu pentru ABS, nici senzori, nimic. In plus, cablurile de frana de mana , a trebuit sa le schimb pentru ca, initial am cumparat pentru masina cu ABS. Pe urma ne-am dat seama ca nu se potrivesc si am cumparat cabluri pt. masina fara ABS si au mers. Va multumesc pentru ajutor!
O zi buna va urez!