4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Suspensie & Frane > de ce sa incalzesc jantele rau...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce sa incalzesc jantele rau?

Am schimbat placutele, am curatat etrierii(fara sa-i desfac) cu WD40 frana tine bine, dar dupa un drum mai lung nu pot tine mana pe jante mai mult de 10 secunde, in concluzie am o temperatura destul de ridicata pe discuri. am aierisit si franele dar tot asa se incalzesc. e normal sa fie asa calde?  ce sa mai verific? ce sa mai fac?
A intrebat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

–2 voturi
A raspuns stresstm (6,150 puncte) acum 11 ani Cu siguranta masina merge putin infranata, grija pentru ca daca janta se incinge foarte tare iti poate lua foc cauciucul din cauza temperaturii ridicate.Incearca sa faci o aerisire a instalatiei de franare.Dupa schimbul de placute este uzual a verifica nivelul lichidului de frana din vas, nivelul acestuia de obicei creste. In concluize verifica inca odata asezarea placutelor, fa o aerisire si urmareste nivelul lichidului din vas. Bafta !

Comentarii:

A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani nivelul e bun, am avut probleme cu un etrier, a luat foc, dar l-am schimbat. Cu toate acestea acea roata se incalzeste mai tare decat cealalta. ma gandeam sa nu fie furtunul exfoliat pe interior si lichidul sa se intoarca mai greu la eliberarea franei. daca ridic masina si invart de roata apasand pedala, indata ce eliberez pedala roata se invarte liber.
0 voturi
A raspuns Just_Me_AXY (10,780 puncte) acum 11 ani era bine daca dadeai mai multe detalii referitoare la masina , ideea e cam in felul urmator in functie de etrier ,unii au si niste sigurante care tin placutele intro anumita pozitie lipsa acestor sigurante pot da defecte ca cel reclamat de tine.totusi placutele daca sunt noi si daca mai sunt si din alea ecologice e oarecum de asteptat sa iti faca asa insa dupa un drum lung ar fi trebuit sa se dea pe disc si sa nu iti mai creeze probleme .totusi ca o oarecare masura de preventie ai putea sa verifici si planeitatea discului ca nu cumva sa fie oval sau mai grav sa fie deformat
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
E normal intr-un fel la drumuri lungi,mai ales la cele cu franari intense sa fie fierbinti jantele,ele de fapt sunt un transformator de energie termica,ajuta la racirea discurilor.
Daca sunt fierbinti,trebuie verificat daca etrierul isi revine la loc dupa franare si daca o face la timp,posibil lichid de frana foarte vechi.Mai ai garniturile de la pistonase?Ma refer la cele dinspre exterior.
Apoi,mai e o problema care am vazut ca apare o data cu discurile de frana indoite de la apa,se stramba canalul pe care fixezi sabotii,asta in cazul in care ai sistem care tine sabotii pe suportul etrierului.
Ca ultima chestie,daca sabotii noi au sigurante tip clema cu 3 picioruse,atunci verifica sa fie prinse bine clemele,sa nu fie slabite sau sa tina in 2 puncte,deoarece au tentinta sa fie aruncati afara si atunci iti raman pe disc.
+3 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Culise blocate, etrier blocat sau pur si simplu placutele ce strang prea tare in suport. De verificat.