4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Suspensie & Frane > De ce se aude un zgomot la sus...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce se aude un zgomot la suspensia spate?

Va salut!

Acum un an si jumatate am avut aceeasi problema, adica suspensia (si fata si spate atunci) scoatea un sunet deranjant de fiecare data cand treceam peste unele mici denivelari (capace de canal iesite, trecere la nivel cu cale ferata, gropi, sine de tramvai, etc).

Atunci am schimbat amortizoarele si pe fata si pe spate cu tot cu flanse si un timp nu s-a mai auzit mai nimic. Acum, in ultimele luni, iar incep sa aud acelasi troncanit la suspensia spate(in fata nu se aude nimic). Se aude ca si cand s-ar rupe ceva, un zgomot fier pe fier. Si tata mi-a zis astazi ca se aude destul de deranjant.

Insa eu le-am schimbat acum un an si jumatate si de-atunci am facut foarte putini km...cam 10.000. Sa se fi stricat deja astea noi? Asa repede? Sau poate sa fie din alta cauza?? Masina este un BMW E36 318i din 1990, motor M40B18.

Va multumesc mult!
A intrebat BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Eu as spune sa verifici flansele superioare de la amortizoare(capatul de sus),ele fac zgomot la denivelari de obicei.
PS:depinde de gropi si de stilul de condus,daca le schimbi din nou cumpara de calitate.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani Salut! Anul trecut cand am schimbat amortizoarele respective, am schimbat si flansele....Chiar asa de repede sa se duca....wow. Ce firma imi recomanzi? Multumesc frumos!
A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani Eu, de regula, incerc sa evit pe cat posibil gropile...dar se mai intampla, mai ales la capacele de canal, le mai nimeresc fara sa vreau...
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Eu folosesc lemforder in general,acelasi producator pentru masina personala(care are suspensie ceva mai tare din fabrica si se descurca la stricat flanse si bucse) am ales cele intarite(au teflon in ele) si nu am avut nici o problema(aprox 3000km,100% oras).

Alte raspunsuri: (3)

+1 vot
A raspuns rubenmoto (2,100 puncte) acum 10 ani dar cand se aude cand dai in gropi???..... sunt bucse ceva ... ca telescoapele imposibil sa se duca asa repede... dute la o constatare daca nu sti tu sa te utiti...;) bafta

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani Salut! Pai se aude...mereu. Cand trec la nivel cu o cale ferata, cand trec peste linie de tramvai, cand trec peste acele mici denilevari care se fac vara cand se incalzeste foarte tare carosabilul..si la viteze mici de 20-30 km se aude zgomotul...Am inceput sa-l aud cam de vreo 2 luni, dar nu l-am bagat in seama la inceput, nu mi-a venit sa cred ca iar il aud... Multumesc de raspuns!
+1 vot
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani flansele posibil ....cumpara ceva mai de calitate

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani Salut! Ce firma mi-ai recomanda? Daca e sa nu mai aud sunetele alea, as cumpara aproape orice! Multumesc frumos!
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Mai bine du-te la o constatare