4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Suspensie & Frane > Dece când frinez masina trage...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Dece când frinez masina trage stinga?

Salut, am o toyota corolla verso 2006 Am o mare problema la ea , cand franez brus masina trage foarte tare in stinga , iar cand frinez lent nu are probleme. Am fost la service si acolo am schimbat lichidul din frane si nimic , me-au zis sa verific axul volanului am rezolvat problema cu axul volanului Si nimic , am schinbat toate cauciucurile noi problema persistă .cand conduc masina pe drum de tara volanul se roteste dupa fiecare groapă , iar când acelerez bruac are tendința de a trage in stânga . Imi poate spune cineva care a avut asa problema si a rezolvat-o? Mulțumesc
A intrebat Toyota007 (140 puncte) acum 6 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

0 voturi
A raspuns zapp_robert (900 puncte) acum 6 ani Ce povestesti, pare sa fie o problema de aliniament a directiei. Unghiuri aiurea, care se rezolva simplu si relativ ieftin la un service unde au un echipament computerizat pentru asa ceva.

Inainte de reglarea unghiurilor, un mecanic bun, face intai o verificare temeinica a elementelor directiei, asa incat eventuale probleme ca bielete sau semibielete duse, capete de bara uzate, etc, ar trebui sa fie excluse cand se face reglarea.

O problema ar putea fi si la roti, daca ai lovit recent o bordura sau groapa, care a strambat un pic o janta. Ca sa-ti dai seama daca e cazul de asa ceva, simpla "rotire" a rotilor, ar trebui sa-ti spuna ca "ai pus degetul pe rana". Pune roata din dreapta in stanga si invers sau rotile din spate in fata si vezi ce se intampla. Daca e o problema de roti, ar trebui ca trasul la stanga sa dispara si masina sa mearga cum trebuie sau din contra, sa dispara trasul la stanga si sa fie inlocuit cu tras in dreapta!

Daca ai avut vreun accident minor sau un parcurs dur pe denivelari, este posibil sa ai sasiul/caroseria un pic strambe, caz in care normal ca masina va trage intr-o parte. La fel in cazul unei bascule strambe, in cazul tau, bascula stanga.

Verifica si starea amortizoarelor, daca ai scurgeri vizibile de ulei, arc crapat sau rulment de amortizor spart/uzat.

Retine si faptul ca Toyota a rechemat nu cu mult in urma, in jur de 10 milioane de autoturisme fabricate intre 2001 si 2009, printre care si Corolla, pentru probleme cu directia...

Incepe cu "rotirea" rotilor si in functie de asta, mergi apoi la service pentru refacerea unghiurilor sau pentru verificarea jantelor, dupa caz.