4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Suspensie & Frane > probleme unitate abs mini coop...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Probleme unitate abs mini cooper?

salut. de cateva zile se aprind si se sting martorii de abs, asc si frana de mana. am fost la tester si imi da eroare: 24053 unitatea control abs si m-au indrumat s-o schimb. ideea e ca e destul de scumpa.. e posibil ca eroare sa fie doar de un senzor? voi ce imi recomandati pt ca nu as vrea sa merg sa schimb unitatea si apoi sa constat ca nu e asta. ma poate ajuta cineva cu un control? masina este mini cooper,an 2001,85kw.
A intrebat ionutgutu (200 puncte) acum 10 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Cauta una la dezmembrari daca nu iti convine financiar una noua,un singur senzor da eroare de senzor si dezactiveaza sistemul,nu eroare de centrala.
Esti sigur ca e centrala si nu linea can(asta ar trebui sa aiba o eroare specifica).
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani judecand dupa codul de eroare care a iesit la tester, ai o problema cu pompa abs. Din pacate aceasta nu se poate repara, ci doar se inlocuieste si tot din pacate se gaseste de obicei doar originala. O solutie ar fi si cea prezentata de colegul stefan.angelo mai sus, insa eu nu as merge pe ea, pentru ca totusi vorbim de sistemul de franare (cel mai important cand vine vorba de siguranta masinii) si de aceea, oricat ar fi de scumpa, prefer o pompa noua (inchipuie-ti ca mergi pe autostrada cu 130 km/h si trebuie sa franezi la intrarea/iesirea dintr-un tunel, acolo unde se intampla de obicei accidentele in lant, si ramai fara frane din cauza unitatii pe care ai luat-o de la dezmembrari...).

Comentarii:

A comentat antonio.carsa (58,300 puncte) acum 10 ani o pompa noua costa vreo 10.000 lei. Sunt si alte lucruri mai rele pe masina aia decat o pompa ABS second. Stiai ca airbagurile au termen de garantie? de ce sa nu le schimbe si alea ca doar cel de la sofer nu face decat vreo 1000 si ceva de lei pe putin.
0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 10 ani cauta pe net "dezmembrariauto2005" si vezi ca au piese de mini cooper. Poate au si pompa ABS. Daca nu e buna sau nu e problema de acolo o poti returna. Pompa noua se strica la fel ca una second. Nu are termen de viata la fel cu are distributia de exemplu. De obicei se strica din cauza unui senzor defect sau socuri electrice

Comentarii:

A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani Vroiai sa spui ca abs-ul nu este considerat consumabila, insa toate piesele si subansamblele au o durata (medie) de viata...
Referitor la discursul pompa noua/uzata te intreb ceva tu ti-ai pune la masina discuri de frana uzate? la fel sta treaba si cu pompa abs, numai ca aceasta din urma costa mai mult...
A comentat antonio.carsa (58,300 puncte) acum 10 ani Unitatea ABS nu este consumabila. Consumabile sunt piesele care cand le cumperi au termen de viata exprimat in KM. Daca ABS-ul este consumabil atunci si ECU este consumabil si Motorul in sine este consumabil si caroseria la fel. Singurul consumabil care se afla in unitatea de ABS este lichidul de frana si atat. ABS-ul nu are DURATA MEDIE DE VIATA. Am avut masina de 20 de ani care a ajuns la fier vechi cu acelasi ABS cu care a fost cumparata masina. Unele se strica la 100.000, altele la 200.000, altele la 400.000, altele la 700.000. Deci nu ai cum sa spui ca in medie un ABS merge "X" nr de km.

Legat de intrebarea ta eu nu pun discuri uzate pe masina. Nu compara discurile uzate cu o pompa ABS perfect functionala. In plus sa stii ca foarte multi cumara discuri de frana second hand(nu uzate ca cele uzate se arunca) daca gasesc in stare buna deoarece sunt foarte ieftine(cu 200 lei ti le cumperi pe toate cu tot cu placute) si sunt mult mai bune decat multe alte discuri aftermarket. Cu 200 lei nu iti cumperi un disc bun din magazin
A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani nu a spus nimeni ca abs-ul este consumabila. Eu am spus ca toate piesele sau subansamblele unei masini au o durata medie de viata (exprimata in ani sau km) exact din cauza faptului ca unele sunt consumabile si se schimba la un anumit nr de km iar altele nu sunt considerate consumabile si de aceea au o durata medie de viata exprimata in ore de functionare sau ani de viata(in functie de materialele din care sunt facute, gradul de uzura la care sunt expuse, rolul lor intr-un ansamblu, etc).
Legat de intrebarea mea (care era doar un exemplu si nu un fapt concret), la care ai rapuns lamentabil, te-as mai intreba: la fel ai proceda si cu pompa de ulei?(cu siguranta ai sa-mi raspunzi ca pompa de ulei nu este la fel cu pompa ABS... si alte chestii pe care eu personal le consider ,,detalii'' si care nu ar trebui discutate aici, pentru ca nu e vorba doar de mecanica)

Hai sa nu ne mai contrazicem pentru ca nu are rost aici...
A comentat antonio.carsa (58,300 puncte) acum 10 ani In fine. Chiar nu are rost. Oricum cred ca esti singurul de pe aici care isi permite sa cumpere piese de peste 10.000 lei
A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani nu sunt singurul, si cu siguranta nici ultimul. Iar o unitate Abs de Mini noua originala costa in jur de 1400 de euro.
0 voturi
A raspuns ionutgutu (200 puncte) acum 10 ani

editat de ionutgutu acum 10 ani

Franele imi functioneaza dar nu mai intra abs-ul. O sa ii mai pun un al doilea tester sa vad si o alta opinie ca la 10000 o pompa ma lipsesc in conditiile in care masina valoreaza probabil pe la 20000 ron.

Comentarii:

A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani cu siguranta eroarea va iesi afara la orice tester (eroarea la ABS ramane stocata in ECU, pana cand cauza defectiunii este remediata). Decizia ramane a ta, eu nu te pot sfatui (si cred ca nimeni de pe 4tuning) sa-ti pui o pompa uzata din motive de siguranta.
Daca cineva te sfatuieste altceva, intreaba-l daca ar face-o la masina lui si daca are copii sau mai transporta si alti pasageri in masina...
Crede-ma, e foarte urat sa ramai fara ABS exact atunci cand iti trebuie cel mai mult.
eventual lasa masina asa cum e...si sti macar ca nu mai ai abs, decat sa sti ca ai si de fapt sa nu functioneze pentru ca a fost unul uzat, luat de pe cine stie ce ,,dauna totala''.
0 voturi
A raspuns ionutgutu (200 puncte) acum 10 ani Sunt constient ca eroarea persista pana la remedierea problemei. Eu o sa pun un al doilea tester si sper la o alta interpretare sau una mai exacta. Abs-ul din cate stiu are o parte hidraulica si una electrica nu?daca da eroarea in unitatea centrala, pana s-o schimbi pe aceasta nu trebuiesc verificate anexele?intreb pentru a-mi forma o idee... daca eram f priceput o reparam eu:).