4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Suspensie & Frane > Se face rodaj la discurile de ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Se face rodaj la discurile de frana?

Acum 2000km am montat pe masina discuri Brembo Max si acum sunt nevoit sa le schimb pt ca s-au ovalizat si tremura volanul cand pun frana. De data asta am luat ceva mult mai ieftin, ferodo si nu stiu daca necesita asa zisul rodaj, adica sa merg cu grija cu ele. mentionez ca pe celelalte nu le-am menjat, dat nici nu mi-am batut joc de ele, am mers normal cum mergeam si cu cele alea masinii originale si cu toate astea acum trebuie sa le schimb. mai am vreo sansa sa le mai folosesc pe cele "vechi", adica sa le rectific la strung sau prin alta metoda?

Imagini atasate

A intrebat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Rodaj la discurile de frana,banuiesc ca le-ai schimbat eu stiu ca e vorba de cativa km,fara franari exagerate,pana se rod putin,la fel si placutele.
Cum ziceau batranii,pana isi fac pasul,adica se rod putin placutele,se aseaza pe trasa lor pe disc si apoi le poti folosi normal.
Cat despre discurile vechi,depinde cat de tare sunt ovalizate,se pot rectifica la strung fara probleme.Numai sa fie un strungar bun care stie ce face.
+2 voturi
A raspuns audi4ever (4,400 puncte) acum 11 ani Indiferent de asa zis-ul "rodaj" al discurilor de frana, mai important e sa eviti supraincalzirea lor urmata de racirea brusca.
Asadar moartea discurilor de frana e incalzirea lor si trecerea prin balti cu apa. Sa vezi ce repede le ovalizezi, cu tot cu "rodaj"-ul efectuat :).

Comentarii:

A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani Posibil sa se fi blocat placutele pe disc si sa se fi incalzit excesiv fara sa observ. intradevar dupa ce incepuse sa vibreze s-au blocat si a luat foc etrierul. atunci am realizat ca e o problema la frane. am schimbat etrierul dar am observat ca tot acesta de pe partea stanga se incalzeste mai tare dacat cel de pe dreapta, desi e alt etrier.posibil sa se incalzeasca pt ca e discul ovalizat si atinge in placute?daca ridic masina si invart roata aceasta se invarte constant si usor cu mana.
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani sper ca ai schimbat si placutele odata cu discurile.....

Comentarii:

A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani prima data le-am schimbat, dar acum nu o sa le mai schimb ca au doar 2000km. am folosit ATE.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani sa le faci la un strung sau cel mai bine este sa le schimbi si de data asta sa nu iti strice si discurile noi.
A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani Nu o sa am timp sa le fac la strung, dar sa cumpar altele noi nici nu ma gandesc. am dat 145lei pe ele, si am destula paguba cu duscurile. o sa incerc sa merg fara sa fortez frana.daca se strica si acum ma duc la service si le pun cu garantie, alta solutie nu am.m-au costat franele mai mult ca masina)))))))
+1 vot
A raspuns cristyyoo (27,820 puncte) acum 11 ani eu iti recomand sa cureti si etrieri si eventual sa le schimbi si garniturile ca sa nu mai mearga infranata, si mare grija la spalat si la balti cand sunt calde!!! Legat de 'rodaj' este recomandat sa le menajezi macar 300-400km!
+2 voturi
A raspuns uzzybogdan (220 puncte) acum 11 ani in urma cu ce-l mult 2 luni am patit si eu exact ca si tine la un bmw seria 7 din 2000. am luat discuri si placute de frana noi si dupa 2000 de km cand puneam frana imi trepida volanul rau de tot indiferent de viteza. in cazul in care le-ai montat intr-un service autorizat atunic probabil ai devizul de montaj, in cazul in care nu le-ai montat intr-un service autorizat...mergi si u la unul autorizat si te intelegi cu el sa iti faca un astfel de deviz si un deviz de constatare pentru discuri, iar pe devizut de constatare o sa iti scrie ca e defect de fabrica. cu devizul de constatare si cu devizul de montaj vei merge inapoi la magazinul de unde le-ai cumparat si le vei da ambele discuri inapoi,iar ei sunt nevoiti sa iti aduca altele in schimbul celor defecte. sa nu accepti doar un disc...le ceri ambele discuri sunt obligati sa ti le dea.
+1 vot
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 11 ani Orice le-ai face pe strung n-o sa le scoti acea bataie.
rodaj la frane inseamna cca 10 franari bruste de la 60km/h pana aproape sa se opreasca masina,fara sa blochezi rotile si aproape cand s-a oprit iei piciorul din frana si accelerezi iar pana la 60,iar dupa a 5-a faza dinasta mergi o distanta mai mare sa aiba timp sa se raceasca atat discurile cat si placutele...