4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Transmisie > Burduf cap planetara rupt.Cum ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Burduf cap planetara rupt.Cum sa-l schimb fara a demonta planetara?

Salutari.O sa fiu scurt. Opel corsa b,1.0 12V X10XE. La planetara scurta s-a rupt burduful dispre motor,de la frecare,exact de langa colierul mai mic si trebuie schimbat ca intra praf si o sa se duca capul de planetara.Cum as putea sa-l schimb fara a demonta prea mult,sau o carpaceala buna care sa nu-mi lase praf sa intre:D Multumesc mult!
A intrebat davay (1,610 puncte) acum 11 ani in categoria Transmisie
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani

editat de turbojack acum 11 ani

Sunt burdufuri cu crapatura si set de adeziv pentru imbinare.Costa peste 200 ron si nu cred sa gasesti pentru acest model.
Se demonteaza si se inlocuieste.Nu e mare filosofie.

Comentarii:

A comentat davay (1,610 puncte) acum 11 ani Trebuie demontat tot incepand dinspre disc spre planetara? Am inteles ca planetara stanga iese singura,nu ar fi prinsa cu nimic.
+1 vot
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Daca nu sti ce ai de facut, de ce nu te duci la mecanic?
Daca ai fi avut macar o minima pregatire te-ai fi putut apuca, dar vad ca tu ai inteles de la altii cam ce ar trebui sa faci ceea ce inseamna ca nu ai mai facut asa ceva

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Asa cum s-a spus mai sus trebuie schimbat complet.
Pentru demontat trebuie sa scoti planetara din fuzeta(desfaci pivotul inainte) si apoi o tragi inspre exterior.
Nu uita de uleiul pentru cutia de viteze,ideal sa il scoti inainte si sa cumperi ulei nou,nu e recomandat sa il refolosesti.
Atentie cand introduci la loc planetara sa intre cat trebuie pentru a evita probleme ulterioare.Si da,planetara nu e tinuta in nimic,doar in diferential si fuzeta.

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns davay (1,610 puncte) acum 11 ani Multumesc tuturor pentru sugestii:) Am mai facut asta dar am scos doar capul planetarei exterioare(cea dinspre roata) si nu stiam care-i treaba cu partea dispre cutie.In plus gasisem ceva despre niste burdufuri siliconice care cica ar intra fara sa demontezi atatea,vroiam sa vad ce stiti si voi despre asta.O sa iau unul original in final. Multumesc inca odata !

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Depinde de montaj,posibil sa mearga fara planetra jos posibil sa nu,burdufurile siliconice sau normale intra doar pe un capat expus al planearei,depinde de montajul ei daca intra burduful fara sa o scoti din cutie.
A comentat davay (1,610 puncte) acum 11 ani Intra fara sa scot din cutie:) M-am uitat azi cum sta treaba si trebuie demontat doar spre roata,scos capul planetarei si pus noul burduf,asta in caz ca mai are cineva nevoie de informatie. Multumesc inca odata !