4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Transmisie > cum scot planetarele la un for...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Cum scot planetarele la un ford fiesta din 1997??

A intrebat DonSerj (240 puncte) acum 10 ani in categoria Transmisie
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Daca vrei sa le scoti din cutie(nu stiu motorul implicit modelul de planetara),trebuie sa bagi o surubelnita groasa intre planetara si cutie si sa impingi usor spre exterior(Nu forta si nici nu bate,risti sa rupi semeringul)si in acelasi timp sa invarti de planetara(nu foarte repede).
Daca sunt prinse in suruburi e logic,desfaci suruburile,rotesti si ies afara.Daca ai burduf cu tot cu tripod in el,e destul sa fie desfacut de la pivot si cand desfaci burduful iese singura.
Din partea de la roata se desface pivotul,lasi roata sa se tina doar in arc si amortizor,desfaci burduful(atentie ca originalul si piesele de schimb au un colier in foi,de obicei taiat gresit si taie foarte tare),cureti vaselina de acolo,o sa gasesti un canal cu o saiba de otel in el.Cauta partea libera si ai nevoie de un patent pt acel tip de saiba(NU incerca cu altceva,am incercat personal de mai multe ori si a trebuit sa scot planetara din cutie si butuc si sa bat in ea pana iese).
Daca vrei explicatii direct la subiect,poza cu modelul de planetara si ce vrei sa faci(de unde sa o scoti,ce lucrare ai de efectuat):
0 voturi
A raspuns DonSerj (240 puncte) acum 10 ani daa nu are suruburii si la faza cu surubelnitaa  m am gandit si eu ms multt!!
0 voturi
A raspuns DonSerj (240 puncte) acum 10 ani nu am nev  de planetaraa eu vreau sa dau cutia jos ca sa schimb rulmentuu din cutiee mss multtt pt explicatie!!!

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Rulmentul din cutie?nu te sfatui sa demontezi cutia in interior daca nu te pricepi,nu ai pe cineva care a mai facut sa te ajute.Important sa nu fortezi planetara ca sa schimbi si un simering din diferential.
0 voturi
A raspuns DonSerj (240 puncte) acum 10 ani prietene ii rullmentul de la ambreaj nu desfac cutia!!

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Ori ai chef de ras ori ai fumat ceva bun.Vreau sa desfac ca sa schimb  rulmentul din cutie....daca rulmentul de presiune(cel de ambreiaj)il ai in cutie ca in raspunsul de mai sus,ma duc sa ma bat pe spate cu cheia de roti.....Ai nevoie sa desfaci rulmentul de presiune,nu e nici pe departe un cutie(interior),e in carcasa ambreiajului.