4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Transmisie > De ce sare din viteza a 5-a + ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce sare din viteza a 5-a + sunet urat din cutia de viteze dupa 2500 rpm?

Salut! Azi mergeam in viteza a 5-a putin mai turat si dintr-o data imi sare din viteza fara sa calc ambreiajul si fara sa ating schimbatorul. Mai incerc odata, bag a 5-a, depasesc 2500 rpm... la fel. Singuru mod in care statea era sa tin cu mana schimbatorul in viteza. Dupa 3-4 km am constatat ca daca depasesc 2500 rpm(aproximativ) scoate un zgomot urat din cutie, in orice viteza as fi(ca atunci cand schimbi vitezele fara sa apesi bine pe ambreiaj si nu cupleaza ok). Chiar si cand sunt pe liber la ralanti se aude un "rontait". Daca aveti si alte sugestii inafara de "schimba cutia de viteze!", le astept :)

masina este un vw polo 1,4i 16 v, din 2002-2003, 140 000 km, rulat numai in oras, uleiul din cutie nu a fost niciodata schimbat
A intrebat Lancer1 (960 puncte) acum 9 ani in categoria Transmisie
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Verifica in prima faza uleiul din cutie,apoi verifica/regleaza timonieria.In functie de ce model de cutie ai,au fost generatii cu probleme la rulmentul de la arborele primar.
Are efect daca calci sau lasi liber ambreiajul la relanti?

Comentarii:

A comentat Lancer1 (960 puncte) acum 9 ani Salut! Am fost azi la service. Cand calcam ambreiajul nu se mai auzea nimic. Ei au zis ca e de la rulmentul de presiune de la ambreiaj si am zis sa schimb tot kitul, ca nu a fost schimbat niciodata. Dupa vreo 2-3 ore m-au sunat si mi-au zis ca nu mai era deloc ulei in cutia de viteze si ca s-ar putea sa se fi stricat(uleiul s-a scurs pe langa un simering)..o sa ma anunte maine. Cutia de viteze nu a facut niciodata figuri, ma gandesc ca poate zilele astea s-a scurs uleiul si poate scap fara sa o schimb. Nu ar fi trebuit sa dea niste semne daca era pe duca? Nu am patit niciodata sa intre greu in vreo viteza sau se se blocheze, ba din potriva, era foarte precisa si intra extrem de usor.
0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 9 ani Probabil  ca s-a desfacut piulita axei de a 5-a .
0 voturi
A raspuns Lancer1 (960 puncte) acum 9 ani Am rezolvat! Era rulmentu de presiune de la ambreiaj, am schimbat tot kitul ca era uzat. Si mai aveam f putin ulei in cutie din cauza ca scapa pe langa un simering. M-am uitat si in uleiul vechi din cutie si nu erau ramasite de pilitura.

Comentarii:

A comentat gaches (140 puncte) acum 7 ani Salut. Din cauza rulmentului de presiune sarea din viteza 5 ?
0 voturi
A raspuns gaches (140 puncte) acum 7 ani Salut. Din cauza rulmentului de presiune sarea din viteza 5 ?