4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Transmisie > de ce zmuceste masina cand iau...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce zmuceste masina cand iau piciorul dupa ambreaj?

fiat marea 97 1,9 td,

cand iau picioru dupa ambreaj zmeceste masina, trebuie sa o tin din ambreaj sa nu zmuceasca, si pedala de ambreaj revine foarte repede sus, nu este ca la celelante masini sa revina incet si normal si masina sa plece tot incet si fara zmucituri, pleaca prea brusc dupa loc pe liber, ce are multumesc
A intrebat fiatma (1,750 puncte) acum 11 ani in categoria Transmisie

editat de fiatma acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Cand motorul are o turatie mai ridicata (3000-3500 sau mai mult) si iei piciorul brusc de pe ambreiaj e normal sa smuceasca putin, deoarece turatia trebuie sa scada brusc. In cazul in care nu facea asa cu ceva timp in urma, verifica tampoanele (suportii) motor-cutie sa nu ai vreo problema cu vreunul dintre ei. Daca ai lucrat la distributie de curand (schimbat), atentie la avansul de la injectie!

Comentarii:

A comentat fiatma (1,750 puncte) acum 11 ani asa am luat masina?
deci mai exact de la ce e ?
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Pedala usoara a ambreajului este o consecinta a unei bune ungeri a cablului in momentul montarii, deci este ok. In prima faza incearca sa fii mai finut cu masina, fiind diesel, are umpic de cuplu. Daca vrei totusi sa fii linistit, verifica suportii motor+cutie. Sunt 3 la numar.
0 voturi
A raspuns mirel_tuning (5,810 puncte) acum 11 ani eu am o intrebare stiu ca nu prea e bine sa calc ambreaujul daca nu schimb viteza ...vreau sa zic atunci cand incetinsc schimb viteza in treata 1 ridic piciorul de pe ambreaj franez lin se opreste motorul de ce ? e logic sa incetinesc facand astfel ambreaj si frana launloc ?