4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Transmisie > Zgomot in frana de motor, ce a...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Zgomot in frana de motor, ce ar putea fi ?

Problema e in felul urmator, cum iau piciorul de pe acceleratie imi apare un huruit, sunet suspect, aiurea, enervant. Daca o las pe liber, nu se aude nimic, ce ar putea fi ?
A intrebat catalin1 (780 puncte) acum 10 ani in categoria Transmisie
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani ar putea fi un rulment
ar putea fi un alt rulment
sau ar mai putea fi ....un rulment. de unde anume se aude din fata acel huruit???
cat de suspect este sunetul?
este enervant tare?
scuze ironia, dar din pacate nici cel mai ,,adevarat'' mecanic din lume nu iti poate spune ce are masina ta, daca nu esti un pic mai precis in descrierea ta.

Comentarii:

A comentat catalin1 (780 puncte) acum 10 ani Cum sa-ti spun deci in timp ce merg s-aude ca un fel de huruit, vibratie, iar cand fac frana de motor s-aude ca si cum mi-ar taia limitarea la benzina, ceva in genul ala. Faza e ca daca o scot pe liber nu se mai aude nici vibratia aia si nici huruitul.
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani nu prea tine ironia, un rulment defect face galagie de cele mai multe ori in linie dreapta, de ex daca e pe partea dreapta si iei curba la stanga tace....nu are nicio legatura cu faptul ca iei piciorul de pe acceleratie
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani ce marca/model???

Comentarii:

A comentat catalin1 (780 puncte) acum 10 ani ford escort '93
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani poate fi o problema de transmisie, ambreiaj. daca era pe injectie ar mai fi fost de luat in considerare si bataia unui injector, dar din cate stiu modelul din 93 e pe carburator, benzina 1.4, 1.6 sau 1.8(modelele cele mai des intalnite).
0 voturi
A raspuns sorinache40 (4,450 puncte) acum 10 ani Salut! verifica nivelul de ulei din cutie, verifica planetarele ,nu este obligatoriu sa bata doar in curbe cum suntem noi obisnuiti sa credem
+1 vot
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani foarte posibil sa atinga toba de caroserie, asta e primul lucru de verificat, dupa care treci la lucruri mai serioase
+1 vot
A raspuns mihainstef (21,110 puncte) acum 10 ani Cred ca ar trebui sa verifici tampoanele ( suportii ) motorului. Am avut aceleasi simptome la o Octavie si erau toti 3 suportii praf.

Comentarii:

A comentat catalin1 (780 puncte) acum 10 ani M-am gandit si la varianta asta, dar faza e cand o scot pe liber nu se mai aud zgomotele astea, ar putea s-aiba legatura cu suportii de la motor?
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani da si nu, adica in caz de ai avea un suport rupt, mai ales acela din fata, ca sa ii permita motorului sa se miste atat de mult incat sa atinga in ceva, altfel nu imi explic.....tocmai de asta zic de esapament pentru ca atunci cand o scoti pe liber motorul merge mult mai lejer(e logic), si de multe ori se intampla mai ales la masini mai vechi ca atunci cand accelerezi sa se miste toata evacuarea, din cauza urechilor de cauciuc flexibile de care se prinde, s-au mai slabit, iar tu cand accelerezi motorul se misca in asa fel incat iti ,,impinge" toata evacuarea spre in spate(asta daca nu cumva ai atins pe dedesubt si nu ai bagat de seama)
A comentat catalin1 (780 puncte) acum 10 ani Ma duc maine cu masina prin service sa vad care-i treaba, mi-e sa nu fie de la planetare.
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani daca e sa fie planetarele, de la o anumita viteza in sus o sa-ti faca zgomotul indiferent ca esti pe liber sau accelerezi
A comentat mihainstef (21,110 puncte) acum 10 ani cand e pe liber, tampoanele oricat de slabite ar fi il trag in pozitia de mijloc ca sa zic asa... cand e in frana, motorul se deplaseaza din cauza fortei exercitate asupra cutiei de viteze de catre transmisie. Sper ca m-am exprimat cat de cat corect, mecanicul mi-a explicat in cuvinte de genul " cand e in frana de motor trage cutia de el asa..."