4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Trepidatie in mers. Cauze?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Trepidatie in mers. Cauze?

Salut. Masina mea este un citroen c3 2008 si de anul asta imi trepideaza destul de serios si deranjant la viteze cuprinse intre 72 si 77 km/h. Voi oferi toate detaliile pe care le consider concludente fata de aceasta situatie si poate binevoiti a ma ajuta caci am ajuns in pragul disperarii. Masina am cumparat.o noua 92000 km in bord Am echilibrat rotile de vara pe care le am acum instalate. Jantele sunt de aliaj si au inele de ghidaj. 14 inch 175/ 65 Cauciucurile de vara sunt cumparate anul trecut noi. Cauciucuri de iarna noi in proportie de.90% Am schimbat rotile.pe.fata cu doua din setul de iarna. Problema persista. Lucrari mecanice ocazionate anul asta la masina ar fi schimbarea unei planetare. Deci una e noua , insa problema persista dinainte de a o schimba. Trepidatiile sunt majore intre 72 si 77 km/h , sub 72 nu sunt iar peste 77 se simt vibratii in procent de.10% fata de maximul avut la 72-77. Vibratiile sunt prezente atat cu masina bagat in viteza accelerat sau neaccelerat cat si cu masina scoasa din viteza. Cam astea sunt datele de care reusesc sa ma leg si le gasesc importante insa nu am idee care e sursa vibratiei si avand in vedere ca masina nu e rulata la extrem cu km multi , e ingrijita suficient , nu as vrea sa incep a cauta o solutie prin schimbarea tuturor pieselor care.imi ies in cale pana la gasirea solutiei. Va multumesc anticipat pentru rabdare si intelegere.
A intrebat batanu (1,020 puncte) acum 7 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns batanu (1,020 puncte) acum 7 ani Directia masinii a fost.reglata de curand. Nu au prea.avut ce regla . Era.totul.in regula
+1 vot
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 7 ani Prima data verifica rotile de pe masina ,vezi echilibrarea si sa nu ai vre-o janta deformata.La suspensie verifica sa nu ai jocuri .Daca toate sunt OK , ridica o parte si vezi cum se comporta cu o roata in aer la viteza de70-80 in viteza cu ambreiajul ridicat.Vezi la fel si in partea cealalta .Astfel localizezi problema.Spor la treaba , si sa n-o darimi de pe cric !

Comentarii:

A comentat batanu (1,020 puncte) acum 7 ani Multumesc pentru timpul acordat. O sa incerc sa fac si verificarile  astea.
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 7 ani jante strambe, posibil pe spate daca ai schimbat pe fata...