4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Zgomote & Vibratii > De ce se aude un huruit in tim...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce se aude un huruit in timp ce conduc?

Salve! Masina este un golf 5  2.0tdi BKD an 2005, 125.000 km. cauciucuri de iarna.

Problema ar fi un huruit gen rulment care se aude doar in miscare, intensitatea sunetului creste o data cu viteza. ( dupa 80-90 km/h nu prea poti vorbi la telefon linistit).

Nu dispare daca apas ambreiajul sau daca scot din viteza.

Mentionez ca, cateodata nu intra sau intra greu in viteza 1 si marsalier. dar daca mai apas o data ambreiajul in 95% din cazuri intra fara probleme.

Am fost la mecanic, a banuit el ca e rulmentul dreapta-fata, l-a schimbat mi-a luat 200 euro dar huruitul e tot acolo. Noua lui varianta ar fi ca problema este la cutia de viteze cica ar fi 2 rulmenti in partea de jos-spate a cutiei ( cel putin asa mi a aratat el ).

Mai adaug ca volanta bate cateodata cand sau pe loc.

Ulei in cutia de viteze este.

Daca dau de volan stanga-dreapta miscari scurte se aude un tac-tac.

Cam astea sunt problemele. Va multumesc anticipat
A intrebat robybubble (170 puncte) acum 11 ani in categoria Zgomote & Vibratii
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Problema cu intratul in viteza greu si faptul ca isi revine la dublu-ambreiaj e inceputul sfarsitului pentru ambreiaj,daca ai volanta dubla de aici poate veni si zgomotul.
Acelasi zgomot mai poate fi de la cureaua de accesorii,mai precis rulment alternator sau rulment compresor a/c,daca adaugi si problema cu servo poate fi de la el.
Cureaua de accesorii si intinzatorul cati km au?

Comentarii:

A comentat robybubble (170 puncte) acum 11 ani Salut! ai dreptate cu ambreiajul, am volanta dubla dar apasarea ambreiajului in mers sau scoaterea din viteze nu influenteaza cu nimic sunetul.ramane acelasi. huruitul este direct proportional cu viteza.
Cureaua de accesorii si intinzator....habar nu am ce vechime au pentru ca, conduc masina de 3 luni.
Azi am ridicat masina si am descoperit ca rulmentul din stanga face zgomot. o sa l schimb  sa vad "efectul ".  
Mersi mult pentru raspuns!
A comentat robybubble (170 puncte) acum 11 ani si da...am volanta dubla...care bate cand stau pe loc. dar oare sa faca volanta huruitul ala? adica simt vibratii la franare, un pic si in volan.. deci huruitul ala provoaca si vibratii aud fel si fel de greierasi  URAT :(
+1 vot
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 11 ani Verifica anvelopele,probabil sunt uzate in"dinti de fierastrau".La o vulcanizare unde se pricep daca se uita la gume poate sa-ti confirme,fara sa dea jos rotile.Bineinteles poate fi si de la vreun rulment de la roata sau cutie,insa prima data exclude cauciucurile.Daca le pui pe cele de vara,imediat vezi diferenta.

Comentarii:

A comentat robybubble (170 puncte) acum 11 ani Sunetul asta il facea si cand aveam cauciucuri de vara, ce-i drept vai de mama lor. sa le schimb acum e mai greu ( 400 si ceva euro). am descoperit rulmentul stanga fata sper sa fie doar ala. cat despre rulmentii din cutie...multi mi au spus ca nu prea au auzit de asa ceva. ba chiar un nene mecanic de 40 ani a zis ca in toti anii astia a schimbat maxim 3 rulmenti din cutie, si aia la masini vechi. o sa le elimin pe toate pe rand. eventual iau rotile unui prieten de pe un a3 cred ca se potrivesc. dau o tura si ma lamuresc. dar intai rulmentul. mersi mult pentru raspuns
0 voturi
A raspuns dragosssh (2,570 puncte) acum 11 ani mie imi huruia deoarece aparatoare de la etrier imi freca in discul de frana..adica efectiv pe discul de frana se freca un colt de tabla

Comentarii:

A comentat robybubble (170 puncte) acum 11 ani Cred ca in cazule meu e exclus. adica...in 3 luni se tocea coltul ala si nu mai huruia. plus ca e un huruit insotit de vibratii pe care le simt in pedale si volan. dar totusi o sa verific. mersi mult pentru raspuns
0 voturi
A raspuns angel.rautu (630 puncte) acum 9 ani Buna ziua,

Spune-mi te rog, ai rezolvat problema?

De ceva timp ma confrunt si eu cu aceleasi simptome, am avut senzatia ca e de la cauciucuri mi-am schimbat cauciucurile si se aude la fel. La 30-40km/h si la 70-80km/h se aude cel mai tare. Mecanicul mi-a zis ca rulmentii sunt buni. Atunci ce sa fie??

Multumesc.

Comentarii:

A comentat robybubble (170 puncte) acum 9 ani Salut! Da, am rezolvat problema. am schimbat toti rulmenti rotilor. mai incearca si la alt mecanic. eu asa am facut. daca ma luam dupa altii..schimbam rulmenti in cutie si alte balarii.
  Cand prinzi drum drept si liber bineinteles incearca sa tragi de volan stanga-dreapta incat sa se lase masina pe stanga respectiv dreapta. ideea e ca atunci cand iei de volan in dreapta de ex...centrul greutatii se muta pe stanga si implicit apasa mai tare pe rulmenti. ar trebui sa ti dai seama pe ce parte e. asa m a invatat si pe mine cineva si a mers.
  Daca nu te a convins mecanicul, incearca la altul. Eu daca ma luam dupa mecanic schimbam EGR-ul. am intrebat un prieten priceput si surpriza. era o siguranta arsa. Bafta
A comentat AdrianManafu acum 4 luni Salutare am si eu o problema la un polo 9n i am schimbat de curand bucsele si rulmentul stanga imediat dupa a aparut un huruit urat odata cu acelerarea masini huruitul creste in intensitate si vibreaza pedalierul are cineva vreo idee s a confruntat cu asa ceva ?
Multumesc!!
0 voturi
A raspuns angel.rautu (630 puncte) acum 9 ani Buna ziua...

Ma puteti sfatui ce sa fac?
Daca uploadez un filmulet va este de folos?

Multumesc.
0 voturi
A raspuns robybubble (170 puncte) acum 9 ani poasteaza filmulet daca ai si cu cea mai mare placere te ajut daca pot!