4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Zgomote & Vibratii > de ce se zguduie masina in mer...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce se zguduie masina in mers?

salut. am un rover 25 1.4, 103 cai. masina merge foarte bine si deodata, in mers, la 90-100 km/h incepe sa se zguduie de parca ar vrea sa moara motorul. daca ii calc ambreiajul nu mai face, cand incep sa accelerez din nou, acelasi lucru. zguduiala maxima. am oprit repede pe dreapta si am turat-o in gol sa vad daca tot asa face...merge perfect. la relantiu la fel, merge perfect. cand am vrut sa plec de pe loc, la fel a inceput sa zguduie, abia am plecat, dupa ce am ajuns in a treia s-a potolit si a inceput sa mearga din nou perfect. stie cineva ce poate avea?
A intrebat razvandana (330 puncte) acum 11 ani in categoria Zgomote & Vibratii
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Bujiile in ce stare sunt?Fisele?
+2 voturi
A raspuns razvandana (330 puncte) acum 11 ani am schimbat fisele. bujiile nu.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Desfa bujiile si verifica daca au scanteie,daca nu sunt murdare si daca scanteia e corecta(trebuie sa fie albastru spre alb,nu alb spre galben sau alte culori).
Deasemenea se verifica si bobinele daca nu au inceput de sfarsit.
Dupa ce verifici astea,te muti la alimentarea cu carburant(daca ajunge cat trebuie,filtru daca e in regula.
Cand a aparut problema,era cumva putina benzina in rezervor?(te intreb ca e posibil sa a sorb infundat sau sa fi prins pompa un gunoi)
+3 voturi
A raspuns bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani eu iti sugerez sa arunci o privire si la ambreiaj

Comentarii:

A comentat nat04u (22,630 puncte) acum 11 ani Ai sugerat bine colegu'...dar se pare ca astia ti-au dat minus...vezi ce am scris mai jos... de la mine ai un plus!
0 voturi
A raspuns razvandana (330 puncte) acum 11 ani salut. de ieri dimineata pana acum am mai facut vreo 200 km si in tot timpul asta am mai avut doar o mica zmucitura... eram in treapta a doua, dupa ce am plecat de la semafor. in rest a mers super bine. nici nu stiu ce naibului sa mai zic.... o sa merg la mecanic sa verifice bujiile si daca trebuie o sa le schimb. o sa-i spun si parerile voastre sa tina cont de ele. multumesc!
0 voturi
A raspuns razvandana (330 puncte) acum 11 ani filtrul de benzina a fost schimbat recent, iar cand a aparut problema aveam vreo 30 l in rezervor, poate chiar mai mult...  o sa vb cu mecanicul sa verifice exact pasii care i-ai mentionat. sa vedem ce iese.
0 voturi
A raspuns nat04u (22,630 puncte) acum 11 ani Eu am avut asa ceva mai demult la o masina citroen...pe la 100 km pe ora tremura toata,daca apasam ambreiajul nu mai facea..La mine a fost ambreiajul de vina..daca acesta este ros sau pe duca poate intra in trepidatie discul pe volanta facand acest simptom..am vazut ca colegul care a a sugerat sa te uit la ambreaiaj a luat minus...eu zic ca ar merita sa verifici un pic si ambreaijul,daca tot mergi la mecanic...sa verifici cum debraiaza..si daca nu patineaza cu frana de mana trasa!!!

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Deasemeni si poate verifica accelerand puternic intr-o treapta inferioara sau daca ambreiajul prinde sus de tot.
0 voturi
A raspuns razvandana (330 puncte) acum 11 ani maine dimineata merg la mecanic cu ea. doua zile a mers cum trebuie.... azi a inceput iarasi sa faca urat... chestia e ca atat cat am mers eu nu a mai fct urat. cum a luat-o prietena a inceput sa faca iar urat. cel putin asa mi-a zis ea. maine dimineata o s-o conduc eu din nou sa vad cum face. multumesc de sfaturi. o sa le comunic mecanicului.