4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Zgomote & Vibratii > De ce tremura pedela de frana?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce tremura pedela de frana?

am un ford escort 1.6....16V din '97 si cand apas pedala de frana imi tremura ca si cum mi-ar intra ABS  din prima......iam schimbat si pompa de la ABS si degeaba....am inteles ca mai pot fi discurile de frana deformate....este posibil???si cum pot sa aflu daca e asa.
A intrebat thepanter (920 puncte) acum 11 ani in categoria Zgomote & Vibratii
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Discuri deformate se simt si in volan,la franari la viteza mica.
Verifica supapele de abs si ambele circuite,poate fi una care nu inchide bine si scapa presiune inapoi,sau poate sa faca tot de capul ei,adica tu franezi cu 2 roti,un circuit si celalalt isi face de cap din cauza Abs,supapa de pe el sa inchida deschida de capul ei,sa nu izoleze bine sau sa actioneze in regim abs,asta in cazul in care pedala tremura intermitent si la interval regulat.
Eu merg pe defectiunea sistemului abs,apoi discurile deformate.Pe spate daca ai tamburi,ideal de verifica si ovalitatea si jocul acestora precum si daca nu e vreun arc sarit si celalat trage placuta de frana.De verificat si rulmentii spate,poate sa mearga aiurea si camasa tamburului si sa impinga in pistonas.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Discurile deformate se simt la viteze mari.Stiu din proprie experienta.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @alex:Am intalnit cazuri cand se simteau doar la viteze mici la franari si cazuri cand se simteau peste 160 si fara franare.
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Fara franare nu are cum.In cazul ala erau rotile de vina.
0 voturi
A raspuns thepanter (920 puncte) acum 11 ani rulmentii spate sunt noi....si am verificat franele...sunt in regule...deci ar mai ramane faza cu circuitele si cu dicuscurile......cum as pute sa verific faza cu circuitele???
 Neaparat in service specializat???
0 voturi
A raspuns nat04u (22,630 puncte) acum 11 ani Verifica  mufele care intra in senzorul ABS de la rotile fata...de obicei se rup firele care intra in mufe...ele stau in izolatie deci sa nu te astepti sa le vezi atarnand...trebuie sa dai jos roata si sa scoti mufa de la fiecare roata si sa verifici atent firul...daca este moale cand il indoi sau se alungeste cand tragi de el este rupt..daca acele fire sunt rupte si fac contact intermitent actioneaza ABS-ul si il simti in pedala.

Atentie daca ai probleme cu firele ar trebui sa ai becul de la ABS aprins in bord(daca iti functioneaz becul)

Comentarii:

A comentat thepanter (920 puncte) acum 11 ani becul numi sta aprins dar imi functioneaza
+2 voturi
A raspuns nt98adu (1,510 puncte) acum 11 ani Discurile sunt ovalizate.  Altele noi.