4Tuning.ro > 4Tuning Help > RAR - Registrul Auto Roman > Pot inmatricula masina daca es...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

–2 voturi

Pot inmatricula masina daca este in leasing?

Salut. In 2007 mi-am cumparat o masina noua din Spania in leasing. Am platit cat am platit si m-am intors in tara si vreau sa inmatriculez masina ca sa nu mai platesc asigurarea acolo dar nu am terminat de platit. Se poate inmatricula masina aici in romania? Eu nu am nici un act sau factura unde reiese ca sunt proprietarul masinii. Doar contractul de leasing care trebuia sa il termin in 2013 dar nu am mai platit si nici nu mai vreau sa platesc. Am si cartea masinii si talonul in original si apare si numele meu pe talon doar ca e si o steluta care conform cu codul dupa spate nu sunt proprietar. Eu practic nu schimb proprietarul ci doar tara deoarece masina vreau sa ramana pe numele meu. E posibil sa o blocheze RAR-ul sau sa imi opreasca actele daca ma duc sa le depun ? Cum pot afla daca masina apare de exemplu furata? Ma gandesc si eu ca nu cumva firma de leasing dupa atata timp sa nu o dea furata. Alta variant ar fi Bulgaria dar am auzit ca si pe acolo s-au blocat masini si nu stiu ce sa fac. Dupa Bulgaria pot sa o inmatriculez pe romania fara probleme? Multumesc
A intrebat mariupltraplus (130 puncte) acum 10 ani in categoria RAR - Registrul Auto Roman
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani Daca ar fi asa m-as duce si eu in Spania sa iau 10 masini noi sa le platesc o luna si dupa sa le inscriu aici,Foarte probabil masina este deja declarata furata si cand te vei duce la rar ori la noi ori la bulgari o sa pleci si fara masina si fara acte si cu dosar penal.
+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Proprietar e firma de leasing, tu fiind doar utilizator .
O poti inmatricula in Moldova sau Albania ca pe aia nu-i intereseaza provenienta utilajului.

Comentarii:

A comentat mariupltraplus (130 puncte) acum 10 ani Mersi frumos. Stiam asta ca e proprietar firma de leasing dar atata timp cat in romania se inscriu masini mult mai dubioase e posibil sa pot face si eu asta. Nu am decat sa astept sa mi se prescrie datoria :)
+1 vot
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 9 ani ideea este ca masina, pentru a putea fi inmatriculata in romania (bulgaria, congo, china etc) trebuie radiata din circulatie in Spania. Chestia asta o poate face doar firma de leasing, care este de fapt proprietarul masinii, tu fiind doar platitorul ei prin contract.