4Tuning.ro > 4Tuning Help > RAR - Registrul Auto Roman > Pot trece de RAR cu farurile u...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Pot trece de RAR cu farurile unei masini cu volan pe dreapta?

Am adus o masina din Cipru si am o intrebare,pot trece de RAR cu farurile masinii,avand in vedere ca e cu volan pe dreapta si din cate am auzit,bat putin spre stanga.Pana acum in trafic nu am avut probleme,nimeni nu m-a blituit.Multumesc.
A intrebat CataGym (280 puncte) acum 10 ani in categoria RAR - Registrul Auto Roman
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani La orice masina farurile nu sunt orientate perfect in fata pentru ca nu mergem pe centrul strazii deci ele in RO sunt orientate usor spre stanga sa prinda ambele benzi, in UK este invers, farurile fiind orientate usor spre dreapta. RAR-ul cere modificarea unghiurilor farurilor sa corespunda cu cel din RO in asa fel incat sa nu va bata farurile numai pe sant. La unele masini se poate opera reglajul dar la unele e necesar sa schimbati farul cu totul. In UK se gasesc si niste stickere transparente cu dungi verticale care se lipesc pe geamul farului si schimba directia luminii insa nu stiu daca este de ajuns.

Comentarii:

A comentat TheSketchulator (19,850 puncte) acum 10 ani Mananci cacat intr-un stil....
A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani zau? zi sa mori in hazna
A comentat tiuq (2,010 puncte) acum 10 ani

editat de tiuq acum 10 ani

la masinile cu volan pe dreapta farurile bat spre stanga, iar la masinile cu volan pe stanga farurile bat spre dreapta.

Nu se poate trece itp-ul/omologarea la rar cu faruri de anglia, este far construit diferit (NU SE POATE REGLA).
Stickerele sunt niste niste solutii temporare, nu sunt acceptate la RAR. ele nu schimba directia luminii, doar o limiteaza.
+2 voturi
A raspuns tuleaciprian (180 puncte) acum 10 ani Am avut si eu un prieten care a adus un Ford focus din Anglia si ia schimbat farurile doar sa treacă rarul.farurile mașinilor cu volan pe dreapta bat pe stânga mult si daca si merge cu ele in România i-ai omorâ pe restu..sfatu meu fa rost de niște faruri de România k te întorc înapoi la rar
0 voturi
A raspuns florin_cars (240 puncte) acum 7 ani Din cate am auzit, unele masini moderne, ma refer dupa 2000 incoace ar avea o clapeta care schimba orientarea farurilor, bat spre stanga sau spre dreapta. Mi s-a parut o idee interesanta, avand in vedere ca e vorba doar de orientarea lupelor in principiu, 'sticla' fiind oricum clara la cam toate masinile moderne.
Acum daca e adevarat sau nu, poate stiu altii, eu as fi interesat sa aflu care e adevarul.
0 voturi
A raspuns alexasus07 (140 puncte) acum 6 ani Salut, am o masina japoneza (Mitsubishi FTO) care se fabrica doar pentru piata de acolo deci cu volan pe dreapta si faruri care au fascicul corespunzator. Pentru RAR am cautat faruri de Europa sau ma rog normale dar nu se gasesc ca nu se fabrica. Mi-am dat seama ca ma confrunt cu o problema speciala. Dupa lungi cercetari si interogari pe net am aflat urmatoarele(toate sunt avizate, garantez pentru ele): Farurile indiferent ca sunt de volan pe dreapta sau stanga bat la fel adica direct paralel in fata masinii pe banda de mers. Faza lunga si lumina de pozitie sunt la fel la ambele, singura care difera e faza scurta. Ea bate la fel in fata masini dar pe interior langa bec exista un mulaj de tip__/ /---  sau ---\ \__ acesta este cel care controleaza si blocheaza raza sa bata 100%  ca si faza luna, astfel orbind ceilalti participanti la trafic. Multe din masiniile dupa 2006 au o mica clapeta in far langa bec care regleaza acest sablon pe pozitia normal sau pentru calatoria in Europa gen, raza coborand in jos. La cele mai vechi, nu este. Unele noi au direct pe bord buton dedicat, si nu trebuie cautat pe carcasa farului. Ce trebuie facut daca masina e mai veche, si nu are optiunile:
1. Schimbate cu faruri normale.
2. Desfacute ambele faruri si adaptat mulajul din interior(dureaza cam 8-12 ore, dar e mai complicat si e nevoie de unelte speciale, sticla farurilor fiind lipita cu mastic si la temperaturi inalte)
3. Lipite convertoare pe far sau deflectoare(dureaza 3-5 min si e foarte usor) dar modelul transparent si nu cele care blocheaza raza luminii, acestea sunt 100% legale daca te opreste politia pe strada sau RAR-ul, daca farurile bat invers si te opreste politia, sanctiuniile sunt chiar drastice. La ITP su RAR parerile sunt impartite, in unele judete sunt cerute chiar de RAR pt trecerea inspectiei, in altele fac nazuri, ca la noi in tara de altfel.

Imagini atasate