Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Top utilizatori 30 de zile

Vezi restul topului »

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Adeverinta anaf?

Salut.De curand mi au luat si eu masina si acum trebuie sa ma ocup de toate hartiile si nu prea stiu incotro sa o iau.In cat timp se elibereaza de la ANAF adeverinta ca taxa a fost platita si nerecuperata???Ce documente sunt necesare pentru RAR?Masina e inmatriculata in romania dar in alt judet.Am gasit cateva topicuri in legatura cu acest subiect pe internet dar nu erau actualizare.Bafta
A intrebat phv014 (2,570 puncte) acum 4 ani in categoria Taxa auto 2012
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

–4 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 4 ani se elibereaza in intr-o zi chitanta de la anaf

Comentarii:

A comentat codryna (740 puncte) acum 4 ani Ti-ai luat de curand o asemenea adeverinta? Pt ca eu am fost joi (21.03.2013) si au dat din colt in colt ca nu e legislatia definitivata, ca nu au norme si mi-au inregistrat cererea si apoi mi-au dat nr de inregistrare si mi-au zis sa mai sun la ei. Azi am sunat dar evident fie suna ocupat fie nu raspunde nimeni (este vorba de anaf sector 6, de pe Popa Tatu).

Merci
A comentat robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 4 ani daca ma duc cum mana in fund normal ca nuti da ,trebuie sa astepti dar daca sari cu 50 lei imediat tio da
+3 voturi
A raspuns vladutzzu (6,700 puncte) acum 4 ani Salut! Am scos 2 astfel de adeverinte in ultimele 3 saptamani din judetul Prahova.
Aici, ca si in alte judete (Cluj, Tulcea, Brasov si probabil si multe altele) dureaza 5 zile lucratoare. Ai nevoie de copie dupa cartea masinii, copie dupa talon si o cerere care se completeaza la Anaf.
Numai bine!

Comentarii:

+1 vot
A raspuns codryna (740 puncte) acum 4 ani Eu am fost la RAR saptamana trecuta, joi, si am avut nevoie de:
Carte de identitate
Cartea masinii
Talon (pt a face dovada ca are ITP valabil)
Cerere tip - completata la fata locului, mi-a dat-o la intrarea in sediu.
+ trebuie sa platesti o taxa la casierie (eu am platit 110 lei rotunjiti pt o masina din 2008 - motor 1.5crdi)

Nu am reusit sa rezolv cu adeverinta ANAF dar am fost la fisc la sectorul de care apartin si am luat masina pe rol si i-am platit impozitul pe restul anului (43 Ron) si mi-am platit taxa de inmatriculare (60 lei) tot la fisc si apoi la cec am platit cei 37 lei pt talon. Si intrucat mai aveam timp liber, am dat si o fuga pana la inmatriculari si mi-a spus ca fara aia de la ANAF nu o pot inmatricula si mi-a dat o cerere ti si mi-a spus sa ma uit pe site-ul drpciv sa vad disponibilitatea nr (trebuie cont) si tot acolo scrie si actele necesare pt inmatriculare (in principiu acete masinii + hartia de la rar + contract vanzare cumparare + rca incheiat pt asigurare + carte de identitate - toate in original si copie)
+1 vot
A raspuns shmecherul (160 puncte) acum 4 ani Intr-o situatie-problema sunt si eu, am cumparat o masina din alt judet inscrisa in Romania in 2011, iar jegosii de functionari de la ANAF Prahova, agentia Brazi, refuza sa imi elibereze adeverinta cerandu-mi dovada ca a fost platita taxa, in conditiile in care eu sunt al 3-lea proprietar in Romania iar masina a fost inmatriculata  in Bihor!!! Ce facem fratilor in situatia asta??
+1 vot
A raspuns codryna (740 puncte) acum 4 ani Update: am fost in aceasta dimineata la ANAF sa vad ce se intampla cu cererea de adeverinta pe care am facut-o acum o saptamana si evident ca s-a ridicat din umeri ca n-au normele metodologice, drept urmare nu au cum sa ellibereze adeverinta.

Concluzie: cei din sectorul 6 momentan nu isi pot inmatricula masinile pt ca desi legea a intrat in vigoare acum 2 saptamani, cei de la anaf nu au normele definite.....
0 voturi
A raspuns alexxalina (490 puncte) acum 4 ani Buna ziua, am o mare rugaminte sa ma ajute cineva
mi am luat un bmw 320d an 2000
este inamtriculata RO - pe prahova
problema este in felul urmator am facut acte vanzare cumparare , mi am bagato la fiscal- am platit impozitu  , am facut asigurare , aveam foaia ca taxa nu a fost recuperata m-am dus in pipera la inmatriculari [ mi a zis ca foaia trebuie sa fie pe numele meu.]
acum ma trimis la anaf la sect 2 . acolo am depuso pentru schimbare nume sa fie pe numele meu , sa vada ca nu a fost recuperata , am depuso pe 13 marite 2013 si azi mi au zis ca imi trebuie chitanta [adica sa o platesc din nou] daca primul propietar a platito. eu nu am chitanta ci doar foaia pe numele lui pe seria sasiu model etc doar ca e cu numele lu ala.
si fara foaia aia de la anaf nu o pot inscrie ce sa fac!URGENT
a trecut 30 zile si nu am inmatriculato , platesc amenda mai pot merge cu ea?
va rog frumos
0 voturi
A raspuns codryna (740 puncte) acum 4 ani Am reusit sa intru in posesia adeverintei! Asta dupa ce am sunat la ANAF zi de zi in ultima saptamana. Explicatia unei tipe a fost ca masina a fost prima data pe leasing si raspunsul trebuia sa vina de la Trezoreria Municipiului Bucuresti nu de la cea de Sector si ca de aceea dureaza atat de mult....anyway luni merg sa o inmatriculez...
0 voturi
A raspuns alexxalina (490 puncte) acum 4 ani si eu am rezolvato.
:)
0 voturi
A raspuns ViseZZZ (560 puncte) acum 4 ani daca chitanta care atesta plata taxei nu mai exista(pierduta)dar se scoate acea adeverinta cum ca a fost platita dar nerecuperata, ma ajuta sa inmatriculez o masina (sh care se va cumpara)pe numele meu pe un alt judet?