4Tuning.ro > 4Tuning Help > Taxa auto 2012 > care e faza cu taxa auto?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Care e faza cu taxa auto?

Am cumparat o masina de curand cu nr valabile de tzol germania....si am inteles ca se poate sa ii dau in judecata pe nebunii astia cu taxa si sa nu platesc deloc taxa....doar am auzit nu stiu nimic exact nu ma pricep!taxa la mine e undeva la 715e VA ROG SA MA AJUTATI!!!! MULTUMESC ANTICIPAT!!!!!!!
A intrebat ap3cik (23,590 puncte) acum 10 ani in categoria Taxa auto 2012
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani tzol???? asa-i zice mai nou la vama??? :=))

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns AR92KTA (50,130 puncte) acum 10 ani taxa auto ? Nu mai exista asa ceva. Mai nou este timbru de mediu si deocamdata nu s-a gasit o solutie pt nu il mai plati.

Comentarii:

A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 10 ani am auzit la cineva ca a dat in judecata in timp ce a scos nr rosii si nu a mai platit taxa decat pe avocat
A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 10 ani Probabil ca a dat in judecata taxa auto nu timbrul de mediu
0 voturi
A raspuns radu_mihai (5,740 puncte) acum 10 ani ai auzit bine, mai informeaza-te caci sunt deja cazuri de inmatriculat fara plata timbrului de mediu in urma deciziei in instanta.

Comentarii:

A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 10 ani asta incerc sa m informez da vad k nu ma lamureste nimeni :))
A comentat radu_mihai (5,740 puncte) acum 10 ani cauta, sapa prin internetul asta, ce vrei sa ti se explice cum functioneaza google?? sau tu vrei mura in gura....
A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 10 ani din pura curiozitate,observi ca esti pe un blog in care anumite persoane adreseaza niste intrebari(deci daca intreaba inseamna ca NU STIU anumite chestii)???sunt doar curios.....sau nu stii ce inseamna cuvantu INTREBARE?
P.S. La o intrebare nu raspunzi cu alta intrebare!!!
+1 vot
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 10 ani Procedura de a inmatricula o masina fara a se plati timbrul de mediu este similar cu inmatricularea fara plata taxei auto.Deja sunt cazuri pe rol,(Brasov) insa procedura necesita 3-4 luni,sau chiar mai mult.Inca nu au fost cazuri castigate,dar este chestiune de timp.Concret,cauta un avocat care s-a ocupat de taxa auto,si sigur te va ajuta.

Comentarii:

A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 10 ani avocat imi gasesc nu e problema numai sa stiu sigur ca se poate face ceva si poate am noroc sa dureze maxim 3luni cat am nr rosii pe ea si dupa o inmatriculez direct!
A comentat BV98ERI (54,990 puncte) acum 10 ani Nici un avocat nu-ti poate garanta succesul procesului,si nici durata.
+1 vot
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani cu siguranta te referi la actuala taxa de prima inmatriculare, si anume cea denumita timbre de mediu. In cazul in care vrei sa-ti recuperezi timbrul de mediu in instanta, eu te sfatuiesc sa mai astepti pana pe la toamna. Avocatii studiaza inca legalitatea acestei noi taxe. Iti spun din surse f sigure, nu din ce scrie Casa de Avocatura Coltuc pe tot internetul (la inceput si eu credeam la fel). Ei spun ca a fost castigat un process pe la Teleorman sau Craiova, si ca asta e doar inceputul... Iti spun eu, avocatii inca se mai judeca pe taxa veche, deci nu au inca sentinta, acum imagineaza-ti tu daca s-au dat sentinte pentru timbrul de mediu...
De-asta te sfatuiam sa mai astepti pana la toamna... Faza cu 3400 de dosare pe rol la judecatoriile din tara e o mare abureala... in realitate sunt depuse aprox 1500 de dosare, si acelea pe bani grei (vorbim de taxe de 10-12000 de euro care trebuiesc recuperate).
In orice caz, pot sa-ti mai spun ca, daca platesti timbrul, si astepti, in cazul in care vei castiga in instanta, iti vei lua si dobanda din ziua din care ai platit la finante, deci merita asteptarea.

p.s eu am platit 8400 de lei taxa, asa ca sunt mai nerabdator decat tine :)

Comentarii:

A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 10 ani deci zici sa o platesc si sa astept pana prin toama sa ii dau in judecata?la mine numai taxa e vreo 35mil...plus raru si alte aberatii!!dupa ce o inmatr pe RO vreau sa vand masina,chiar si dupa ce o vand ma pot judeca cu ei sau trebuie sa am masina in garaj vorba aia???
+1 vot
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani ma gandeam ca vrei s-o vinzi, dar decizia de la finante o ai tu, chitanta ce ti-o elibereaza finantele la momentul platii iti ramane tie, iar cel care va cumpara masina de la tine, nu va mai trebui sa mai plateasca si el inca odata timbrul de mediu. In concluzie, doar tu vei putea recupera banii in instanta, tu fiind dealtfel cel care a facut si plata(si pe care masina a fost inmatriculata prima oara in Romania).
Deci sfatul meu este sa mai astepti... ,,nu te grabi ca fata mare la maritat'' ;)

P.S. eu, daca mai pun si rar-ul+alte cheltuieli ajung pe la 90 de mil. cu totul. Aberant pentru o masina euro 4 din 2004...

Comentarii:

A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 10 ani pt ce masina si motor ai dat caruta asta de bani?si la mine este vorba de un 1.9tdi 2005 euro 4 mi se pare aberant sa platesti mult pt o masina destul de noua,daca si a mea de exemplu polueaza alea din 90 si nu numai ce fac?sa fim seriosi...alta hotie ca sa mai fure niste banii hotii!!!
A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani Honda civic din martie 2004 1.7 diesel. sa nu mai zic ca daca-ti iei VW Touareg 3.0 tdi, ai de platit undeva pe la 12000 de euro Eu am un prieten avocat care face parte din barou in Timisoara, iar sotia lui e judecator. Am fost la el si am vorbit si mi-a zis ceea ce ti-am spus eu mai sus.
Deci deocamdata mai asteptam...