4Tuning.ro > 4Tuning Help > Taxa auto 2012 > Cum pot face cu actele ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Cum pot face cu actele ?

Imi cer scuze ca voi scrie prea mult dar vreau sa ma lamuriti daca poate cineva .

 

     Un prieten a adus o masina din afara si ca sa nu plateasca Taxa Auto (era in vigoare taxa auto) a dat statul in judecata . Prin urmare acesta a castigat procesul si a vrut sa vanda masina fratelui meu . Fratele a cumparat`o exact in timpul cand iesise din vigoare Taxa auto si a inmatriculat masina fara probleme , fara taxe (urma sa se aplice Timbrul Verde) .

    In urma cu cate`va luni , am luat eu masina de la fratimiu (el si-a cumparat alta) pur si simplu . Asta e masina , astea sunt cheile si atat , fara contract de vanzare - cumparare . Normal ca amenzile venite pe numele lui le`am platit eu .

    Intrebare : masina e inmatriculata dar vreau sa il scot din acte pe el si sa ma trec pe mine ca deja imi expira asigurarea si sa dau 12 mil pe 6 luni nu`mi convine . Trebuie sa o inmatriculez iar ? Mentionez ca nu tin mortis sa schimb numerele alese de el . Daca trebuie inmatriculata iar , trebuie sa platesc Timbru ?

 

Multumesc .
A intrebat trascu.alexandru (120 puncte) acum 10 ani in categoria Taxa auto 2012
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat untergraben (11,800 puncte) acum 10 ani Da,trebuie sa platesti timbrul de mediu

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani Daca nu s-a platit taxa , va trebui sa platesti tu pentru a o reinmatricula,poti insa face asigurarea pe numele unuia din parinti si iesi mai ieftin.

Comentarii:

A comentat trascu.alexandru (120 puncte) acum 10 ani deci pe talon e fratemiu dar pot face asigurare pe numele unuia din parinti ? daca merge asa pot face si pe numele meu ca ies ieftin
+1 vot
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Da,vei plati timbrul de mediu

Comentarii:

A comentat trascu.alexandru (120 puncte) acum 10 ani masina e inmatriculata ... tot ce vreau este sa il scot pe el de la fisc si sa ma trec pe mine la fisc sa pot sa`i fac asigurare pe numele meu ... nu vreau sa`i schimb numerele ... tot tre sa platesc taxa ?
A comentat yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Da vei plati timbrul de mediu
+1 vot
A raspuns boffTy (25,380 puncte) acum 10 ani Salut!
Ca sa treci masina pe numele tau, trebuie sa procedezi ca intr-un caz clasic de vanzare-cumparare. Nu are importanta ca este fratele tau. Faci contract cu el, iti da fiscal apoi o treci pe tine la impozit, platesti timbrul de mediu care este in vigoare si apoi o treci pe tine acte. Doar asa vei putea face asigurare pe numele tau. Asigurarea se face pe persoana din talon altfel nu este valabila.

Bafta1

Comentarii:

A comentat trascu.alexandru (120 puncte) acum 10 ani am citit undeva ca fac contract vanzare-cumparare ,scoate fratemiu fiscal , m`il da mie , ma trec eu cu masina la primarie si atat , pot face asigurare si nu mai sunt obligat sa platesc taxa (nu vreau sa ii schimb numerele) . Sa inteleg ca nu e bine
A comentat boffTy (25,380 puncte) acum 10 ani Prietene! Sa o iei in evidenta la primarie si sa schimbi numele din talon sunt doua treburi total distincte. Nu are importanta pe cine e trecuta la primarie. Numele din talon este important la asigurare si ca sa-l schimbi platesti taxa de mediu.
0 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani Rca-ul trebuie facut pe numele proprietarului,cine e trecut in talon ca sa fie valabila