4Tuning.ro > 4Tuning Help > Taxa auto 2012 > Daca aduc masina din germania,...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Daca aduc masina din germania,taxa trebuie sa o platesc,nu este scoasa,asa?

Deci,am de gand sa imi aduc un bmw-u din Germania,320 D 150 Cp. Si m`am uitat la calculatorul de taxe din 2012 si imi da undeva in jur de 2000 de euro.Aceasta taxa trebuie sa o platesc ca sa pot inmatricula masina,nu? Exista vreo cale sa nu platesc taxa si sa inmatriculez masina ?Daca da ma ajuta cineva?Iar daca nu..spuneti sa stiu sa nu imi mai fac sperante.
A intrebat lenex (830 puncte) acum 12 ani in categoria Taxa auto 2012
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 12 ani

editat de Livius_27 acum 12 ani

Singura cale e bulgaria......dar vezi ca e ceva in neregula...nu cred sa fie chiar 2000 euro.Despre e46 vorbesti,nu?

Comentarii:

A comentat lenex (830 puncte) acum 12 ani da,despre e46 din 2002 motor 2000 diesel.
+1 vot
A raspuns boffTy (25,380 puncte) acum 12 ani La bulgari cu ea!
+1 vot
A raspuns flaviupodina (13,770 puncte) acum 12 ani Ai gresit tu probabil la calcul, foarte probabil sa fi pus euro 2 in loc de euro 3. Oricum, taxa e aberanta deci, bulgaria-romania 1-0
–1 vot
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Eu stiam ca poti sa recuperezi aceasta taxa prin instanta,acum cred ca s-o fi schimbat.
+1 vot
A raspuns Andreas.eas.bmw (860 puncte) acum 12 ani Poti sa dai in judecata inainte sa o inmatriculezi,dar nu stiu cat dureaza,si nu platesti taxa de inmatriculare.Eu de 3 luni am platit avocatul si inca astept.....,mi s-a spus ca dureaza undeva intre 4-6 luni dar nimeni nu stie sigur,din cate am inteles termenul de infatisare ti-l da calculatorul,si se castiga de la prima infatisare,dar daca calculatorul iti da infatisarea peste 1 an,atunci e,dar cine stie,acum fiecare dupa noroc(si buzunar).Si am mai aflat ca de cand intra cazul pe rol sau cum se zice,adica de cand platesti avocatul si se duce cu cazul la parchet sau unde se duce el,ai dreptul la 6 numere rosii,dar asta nu o stiu 100%.
 
Salut!

Comentarii:

A comentat Andreas.eas.bmw (860 puncte) acum 12 ani un minus.. pt ce? probabil ca e mai bine sa treci pe bulgaria dar fiecare cum ii e mai usor,daca ai de gand sa faci un drum pana in bulgaria in fiecare an,bafta,si in plus de asta numerele alea sunt tare cuidate,eu mai mult de aia nu vreau sa o trec pe bulgaria ca sunt numerele foarte urate...Aaa daca vrei s-o iei si s-o vinzi atunci da,nu se merita!!
A comentat lenex (830 puncte) acum 12 ani Si daca dau statul in judecata,ies eu castigator 100%?..si la prima infatisare?..iar asa aproximativ,cati bani sunt cheltuiti cu aceasta chestie? Iar de numere rosii,sper sa pot aduce masina cu numerele de germania valabile si sa umblu asa cu ele pana o inmatriculez.Si nu vreau pe bulgaria...
P.S. -nu eu am dat unlike.
A comentat Andreas.eas.bmw (860 puncte) acum 12 ani Daca dai statul in judecata castigul este de 100%,nu a pierdut nimeni pana acum,si nu necesita decat o infatisare,adica atunci cand ai primit termenul se si castiga.Cu banii,trebuie sa faci RAR-ul + avocatul + o asigurare de 6 luni = total eu am ajuns putin peste 2300 lei si daca era sa platesc taxa,aveam 1420Euro.Daca platesti taxa si dai in judecata ,dureaza cel putin 1 an.Am prieteni care asteapta de 2 ani sa primeasca banii.
A comentat lenex (830 puncte) acum 12 ani aha,deci trebuie sa dau statul in judecata inainte sa inmatriculez masina si dupa prima infatisare se da sentinta si cu acea foaie sau dovada o sa pot inmatricula masina cu cele spuse mai sus de tne ,nu?
mersi
A comentat Andreas.eas.bmw (860 puncte) acum 12 ani In primul rand trebuie facut RAR-ul si dupa,vorbesti cu un avocat,el o sa-ti ceara jumatate din onorariul lui inainte,+asigurarea care trebuie atasata la dosar si restul de banii la sfarsitul procesului.Eu asa m-am inteles cu el,acum depinde de fiecare.Te sfatuiesc sa nu-ti iei un avocat de mana a 2-a!
Cu placere!!
+1 vot
A raspuns DariusZic (6,040 puncte) acum 12 ani nu merita sa o inscrii pe romania....mi-am luat un A6 din 1999, 2500cmc, taxa aici era undeva la 4500 de euro, am mers la bulgari cu 500 de euro:)) multi ziceau k nu o mai pot vinde k nimeni nu ia pe bulgaria, k nu is ok actele... dar totul a mers bine si dupa 3 luni am si vandut-o (ma ocup cu masini)  eu te sfatuiesc sa o inmatriculezi pe bulgaria succes!

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat lenex (830 puncte) acum 12 ani Aha,inteleg ce spui..era si motorul mai mare si si anul mai vechi.Dar sincer,nu prea sunt incantat de bulgaria,mai ales ca sunt din cluj...si sa merg anual in bulgaria,dupa cativa ani...tot acolo sunt,la acelasi pret.
A comentat lenex (830 puncte) acum 12 ani Apropo,acuma vad ca si tu esti din cluj,si mi se pare cunoscut locul unde ai facut poza la masina.E cumva la dezmembrarile de dupa Copand catre cluj ? Acolo in Dabagau?..Ca si eu sunt din turda :P
A comentat DariusZic (6,040 puncte) acum 12 ani

editat de DariusZic acum 12 ani

da:) acolo la dezmembrari.. ii cunosc pe patroni.. de la ei am luat-o. apropo nu trebuie sa mergi in fiecare an in bulgaria.. o duci, faci actele si gata...  doreau astia de la noi sa dea o lege sa scoti masina la 6 luni din tara dar au renuntat la ea...  singurul inconvenient era k la 2 ani trebuie sa mergi in Bulgaria pentri ITP dar acum il poti face si in Romania. eu zic sa mergi la bulgari:)
A comentat lenex (830 puncte) acum 12 ani aha,nici nu stiu ce sa zic....ca dupa ce zice si colegu de mai sus Andreas.eas.Bmw...se merita si in tara sa o fac...pentru 500-600 euro  cat este cu judecata cu totul...si la bulgari tot in jur de 500 euro ar fi...cu drumul si totul...si totusi,e pe romania si e altceva...acuma voi vedea eu ce voi face ... sunt nehotarat...
A comentat DariusZic (6,040 puncte) acum 12 ani cu judecata nu este 100% ca iti vor da banii din cate stiu..si ai dreptate pe Romania e altceva!
0 voturi
A raspuns den-x (140 puncte) acum 11 ani Cautati o persoana cu handicap si inmatriculeazo pe ea, dupa cite stiu este scapata de taxe !