4Tuning.ro > 4Tuning Help > Taxa auto 2012 > Taxa auto masina inmatriculata...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Taxa auto masina inmatriculata in 2006??

Am o masina inmatriculata prima data in decembrie 2006. Primul posesor al masinii a fost o firma de la care am cumparat eu masina ulterior, in 2010. Cand am cumparat masina eu nu am achitat nici o taxa. Practic in cartea de identitate a masinii figureaza ca eu sunt al doilea proprietar (primul e firma respectiva). Cum as putea sti daca in 2006 firma a platit taxa de prima inmatriculare? Si daca da, a putut sa o recupereze? Din cunostintele mele pana in 2007 nu se platea taxa de prima inmatriculare (erau alte accize). Deci nu ar fi avut cum sa plateasca taxa. Dar daca nu a fost platita, mie de ce nu mi s-a solicitat in 2010 cand am cumparat masina sa platesc taxa de inmatriculare? As dori sa vand masina insa nu stiu daca viitorul proprietar mai trebuie sa plateasca vreo taxa.
A intrebat 85pas (160 puncte) acum 8 ani in categoria Taxa auto 2012
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns NTFO (2,560 puncte) acum 8 ani Taxa de care vorbesti tu se plateste doar atunci cand imatriculezi masina pentru prima data tu ai luat masina gata imatriculata si nu ai platit nimic la fel o sa fie si cu cei care o cumpara de tine .
0 voturi
A raspuns 85pas (160 puncte) acum 8 ani Ok, eu inteleg ce zici.
Dar din ce am auzit in momentul in care o vand, urmatorul cumpartor va trebui sa achite o taxa (taxa de mediu). Am inteles ca atunci cand am cumparat eu masina in 2010, nu se platea, ulterior a fost data o noua lege in 2012/2013 care obliga la plata taxei de prima inmatriculare si vehiculele inmatriculate pana in ianuarie 2007.
Asta ar insemna ca urmatorul cumpartor va trebui sa echipe taxa.

Comentarii:

A comentat NTFO (2,560 puncte) acum 8 ani Deci ca sa inteleg tu esti unicul proprietar al masinii sau esti trecut in acte ca fiind al doilea proprietar . Daca esti trecut ca fiind al doilea proprietar cel care va cumpara masina de la tine si o va trece pe numele lui va plati taxa de mediu.
Pentru cele inmatriculate inainte de ianuarie 2007 legea spune clar ca se va plati timbrul de mediu odata cu efectuarea urmatorului transfer de proprietate.
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 8 ani Cel care cumpara masina de la tine plateste timbrul de mediu.